25. ledna 2019 • 11:00

Osmifinále nestačilo. Trenér Soukup po dvou a půl letech končí v Bahrajnu

Autor: mms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osmifinále mistrovství Asie bylo jeho šéfům málo. Miroslav Soukup končí jako trenér Bahrajnu, nedostane novou smlouvu. Rodák z Prachatic velel 113. týmu světa od léta 2016, k ruce měl i slovenského trenéra brankářů Andreje Kostolanského a českého kondičního kouče Jiřího Rybu.



„Prezident bahrajnského olympijského výboru má jiné představy o vývoji týmu do budoucna,“ vysvětlil Soukup. Jeho jméno u bahrajnské reprezentace už nenajdete ani na anglické verzi Wikipedie.

Pro představu: předseda bahrajnského fotbalového svazu chtěl dál pokračovat v české cestě, jenže mocný šejk Násir coby šéf olympijského výboru řekl ne. Šejkovo slovo mělo větší váhu proto, že olympijský výbor financuje jednotlivé sportovní federace – včetně fotbalu.

„Přes toto rozhodnutí byly naše výsledky pozitivně hodnoceny,“ dodal Soukup. Mimochodem, v Bahrajnu pro Bohemians objevil útočníka Júsufa, jenž v létě odejde do Slavie.

S poloamatéry, kteří kromě fotbalu mají ještě civilní povolání, Soukup dělal malé zázraky. Dostal je do semifinále prestižního Gulf Cupu a na mistrovství Asie jeho tým prošel z prvního místa ve skupině. Na rozehraném turnaji ve Spojených arabských emirátech Bahrajn remizoval s hostiteli, prohrál s Thajskem a porazil Indii. Osmifinále s favorizovanou Jižní Koreou senzačně dotáhl do prodloužení, prohrál gólem ze 107. minuty.

V únoru se má Soukup vrátit do Česka a rozhodne se, co dál. Nebylo by překvapení, kdyby znovu trénoval v arabských končinách: před Bahrajnem vedl Jemen a egyptskou dvacítku. V české lize naposledy působil před šesti lety v Českých Budějovicích.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud