26. března 2019 • 04:30

Brazilské hvězdy zítřka v Praze: tahoun Ajaxu i posila pro Zidana

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
  • V brazilském dresu se na český tým může vrhnout několik nováčkůV brazilském dresu se na český tým může vrhnout několik nováčkůFOTO: koláž iSport.cz

    Po dvou neúspěších na světových šampionátech přichází čas změn. Trenér Tite hledá hvězdy nastupující generace, které mohou Brazílii konečně zase dovést k medaili. Hned několik z nich, kteří jsou v národním týmu buď úplnými nováčky, nebo počítají starty na prstech ruky, se může představit a blýsknout i v Praze proti České republice. Kdo patří k nejzajímavějším novicům výběru největší jihoamerické země?

  • David Neres

    22 let, křídlo, Ajax Amsterdam, v reprezentaci nováček

    Když ho nizozemský gigant Ajax kupoval ze Sao Paula za 12 milionů eur, zařadil jej mezi nejdražší posily v historii Eredivisie. Neres kolem vysokých očekávání a tlaku médií protančil sambu stejně tak, jako to každý týden dělá proti zmateným obráncům. Šikovnému křídlu vynesl první nominaci mezi „kanárky“ skvělý výkon v osmifinále Ligy mistrů, kde Ajax navzdory roli outsidera vyřadil Real Madrid. Neres původně ve výběru nefiguroval, brzy ale nahradil zraněného Vicíniuse Juniora, shodou okolností právě hráče Realu.

    David Neres oslavuje druhou branku Ajaxu v utkání s RealemFoto Reuters

    Sylvinho zavzpomínal na trefu za Arsenal v LM proti Spartě. To bylo golazo! zářil
    Video se připravuje ...

  • Felipe Anderson

    25 let, křídlo, West Ham United, v reprezentaci 2/0

    Několik let válel za Lazio Řím, s výběrem U23 získal „doma“ v Riu olympijské zlato, v reprezentaci ale zůstával přinejlepším na seznamu náhradníků pro případ, kdyby se někdo zranil. Od léta ale Felipe Anderson dává Titemu všechny důvody k tomu, aby ho povolával pravidelně. Ve West Hamu, který jej koupil za klubový rekord ve výši 36 milionů liber, vyrostl vlasatý ofenzivní univerzál mezi jednoho z nejzajímavějších hráčů Premier League mimo kluby velké šestky. S osmi góly je nejlepším střelcem „kladivářů“.

    Felipe Anderson patří k největším hvězdám West HamuFoto Reuters

    Destruktivní a ultradefenzivní? Takoví proti Brazílii být nechceme, říká Suchý
    Video se připravuje ...

  • Lucas Paquetá

    22 let, ofenzivní záložník, AC Milán, v reprezentaci 3/1

    Jeden z nejnovějších přesunů z brazilské ligy směrem k evropským gigantům. Ofenzivní záložník Lucas Paquetá se převlékl z dresu Flamenga do barev milánského AC teprve 4. ledna, spolu s další novou tváří Krzysztofem Piatkem se ale okamžitě zařadil mezi oblíbence fanoušků. „Je připravený nosit v reprezentaci desítku a napsat krásný příběh,“ řekl o mladíkovi Kaká, který s ikonickým číslem také válel v národním týmu a v milánském klubu je legendou. Paquetá na jeho slova navázal, když v sobotu proti Panamě (1:1) nastoupil s číslem 10 a vstřelil svůj premiérový gól.

    Lucas Paquetá se rychle zařadil mezi oblíbence fanoušků AC MilánFoto Reuters

    Šilhavý: Byli jsme nervózní, proti Brazílii chceme víc hrát. Budou čtyři změny
    Video se připravuje ...

  • Alex Telles

    26 let, levý obránce, FC Porto, v reprezentaci 1/0

    Ofenzivně laděný zadák zkusil štěstí v Galatasarayi Istanbul, jen rok vydržel na hostování v Interu Milán, pořádně za pačesy ale chytil svou šanci v Evropě až v FC Porto. Rychlý a šikovný bek si první reprezentační pozvánku vysloužil poté, co portugalskému týmu pomohl přejít v Lize mistrů přes AS Řím, v prodloužení druhého zápasu vstřelil z penalty postupový gól. Debut si odbyl v sobotu proti Panamě. Přitom ještě před třemi lety málem reprezentoval jinou zemi. „Moji prarodiče jsou z Itálie, a já se cítím víc jako Ital,“ nechal se slyšet, když se spekulovalo o povolávacím rozkazu od Azzurri.

    Alex Telles proměněnou penaltou rozhodl o postupu Porta přes AS ŘímFoto Reuters

    TOP 10 Brazilců: Fotbalový kouzelník z reklamy i obránce, jehož střelu zkoumali vědci
    Video se připravuje ...

  • Eder Militao

    21 let, stoper, FC Porto, v reprezentaci 2/0

    I druhý borec z obranné řady Porta stojí za zmínku. I když, zrovna dres portugalského celku už příliš dlouho oblékat nebude. Moderní stoper, který dokáže zaskočit i na pravé straně obrany či na postu defenzivního záložníka, bude od léta deptat útočníky ve španělské La Lize. Zinedine Zidane na něj po návratu na lavičku Realu Madrid ukázal jako na prvního, když vybíral letní posily. Na účtu Porta za něj přistane 50 milionů eur.

    Éder Militao (vpravo) z Porta po sezoně posílí Real MadridFoto Reuters

    Brazílie v Edenu, "kanárci" rozjeli bago. Podívejte se, jak trénují na Čechy
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud