Jonáš Bartoš
27. března 2019 • 09:30

Brazilce zaskočila česká agresivita. Změny potřebují čas, řekl kouč Tite

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

V prvním poločase nebyli ve své kůži. Fotbalisté Brazílie se nechali zaskočit tím, že na ně nažhavení Češi vlétli odvážně od první minuty. Z poločasové prohry 0:1 se ale silný výběr vymanil, vystupňoval tempo a nakonec si z Prahy odvezl výhru 3:1. „Věděli jsme, že utkání nebude snadné,“ hodnotil brazilský trenér Tite a pochválil svěřence, že zvládli druhé dějství a předvedli kvalitní výkon.



Góly

Domácí: 37. Pavelka

Hosté: 49. Firmino, 83. Jesus, 90. Jesus

Sestavy

Domácí: Pavlenka – Coufal, Suchý, Čelůstka (58. Kúdela), Novák (46. Gebre Selassie) – Souček, Pavelka (69. Král) – Masopust, Darida (K) (55. Frýdek), Zmrhal (84. Jankto) – Schick (52. Vydra)

Hosté: Alisson – Danilo, Thiago Silva, Marquinhos, Alex Sandro – Lucas Paquetá (46. Everton), Casemiro (K) (72. Arthur), Allan – Richarlison (63. Neres), Firmino (87. Fabinho), Coutinho (72. Jesus)

Karty

Hosté: Casemiro, Richarlison

Rozhodčí

Hategan – Sovre, Gheorghe (vš. Rum.)

Stadion

Sinobo Stadium, Praha-Vršovice

Návštěva

19 116 diváků

První poločas jen těžko rozkmitávali nohy. Nechávali českému týmu prostor, pouštěli domácí do kombinace. Šilhavého výběr se dostával do hry, fungoval aktivní, vysoký presink i kvalitní pohyb celé jedenáctky. Odměnou byl krásný vedoucí gól Davida Pavelky, který rozdováděl zaplněný Eden.

„První půle se nám povedla, byli jsme ve hře, agresivní, získávali jsme balony a po tom zisku se na to dalo koukat. To, co jsme si řekli před zápasem, že bychom oproti pátku (kvalifikace v Anglii 0:5) chtěli zlepšit, tam bylo. Podařilo se nám vstřelit gól, jít do vedení, měli jsme z toho skvělý pocit,“ líbilo se stoperovi Marku Suchému.

Brazilci skutečně měli před přestávkou problémy, nemohli se dostat do zápasu a svého maximálního tempa. „Nebyli jsme překvapení silou českého týmu. Máte kvalitní tým, věděli jsme, že zápas nebude snadný. Trošku nás překvapila agresivita v tom dobrém slova smyslu, jak moc chtěli Češi balon,“ pochválil domácí soubor brazilský trenér Tite.

Češi nás v první půli zaskočili, přiznal Thiago Silva. Coutinho si nás motal, líčil Masopust
Video se připravuje ...

V poločase Brazílie vystřídala, změnila styl hry a na trávník napochodovalo mnohem víc napumpované mužstvo. Tím spíš, že hned po přestávce vyrobil zbytečnou chybu Theodor Gebre Selassie a Firmino pohodlně vyrovnal.

„V prvním poločase Češi dobře kombinovali a tvořili hru, to se nám tolik nedařilo a měli jsme s tím problém. Jsme zvyklí, že diktujeme hru my,“ uznal brazilský asistent Sylvinho. „Ale jak jsme ve druhém poločase vyměnili hráče, dostali jsme se do hry a vytvářeli si příležitosti. Začali jsme i lépe kombinovat,“ poznamenal k následnému obratu.

Brazilci nastartovali motory, evidentně nechtěli v Edenu prohrát a po remíze 1:1 s Panamou zapsat na evropské šňůře druhý nepříznivý výsledek. Po rychlém srovnání favoritovi pomohlo i to, že domácí výběr musel kvůli zraněním Daridy a Čelůstky dvakrát vynuceně střídat. Čechům se rozpadla výstavba hry, na druhé straně se naopak projevila individuální kvalita a zvýraznil se brazilský tlak.

Zklamaní čeští fotbalisté po utkání s Brazílií (1:3)
Zklamaní čeští fotbalisté po utkání s Brazílií (1:3)

„Je pro nás mnohem jednodušší, když máme tolik hráčů a můžeme vybírat z hodně variant,“ pochválil Sylvinho střídající hráče. Například bombarďák z Manchesteru City Gabriel Jesus přišel na plac v 72. minutě a po povedených akcích stihl dvě branky. 

„Je normální, že změny, které v našem týmu děláme, potřebují čas. Důležité je pro nás vidět, že noví hráči si na role v reprezentaci zvykají a vidíme u nich progres. Konstruktivní kritiku přijímám, jsem otevřený v jakékoliv komunikaci s hráči i veřejností,“ ujistil Tite, že se nehodlá kabonit, když mu někdo z brazilských novinářů předloží, že jeho výběr nehraje podle představ.

Brazilci po zvládnuté přípravě s Českem směřují svůj tým na vrcholný cíl – květnový turnaj Copa América, který letos pořádají. Tam už místo na nějaké přešlapy nebude a případný neúspěch se jen tak neodpustí...

Brazilce jsme dostali do úzkých. Výkon v první půli byl kvalitní, těšilo Šilhavého
Video se připravuje ...

PARÁDNÍ atmosféra před zápasem s Brazílií! Jak to vypadá u Edenu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud