14. dubna 2020 • 12:33

Temná vize fotbalu! Letos už žádná reprezentace, tvrdí jeden z šéfů FIFA

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viceprezident Mezinárodní fotbalové federace FIFA Victor Montagliani předpokládá, že se letos kvůli pandemii nového koronaviru neodehrají prakticky už žádné reprezentační zápasy. Podle kanadského funkcionáře to bude důsledek omezení cestování po světě a snah odehrát domácí ligové soutěže. Obává se, že by po červnovém termínu mohlo být odloženo i zářijové reprezentační okno. Zapojte se do nových diskuzí na iSport.cz. Více ZDE>>>



„Byly zrušeny zápasy naplánované na březen a červen a velký otazník visí i nad podzimními termíny. Září stále figuruje v kalendáři, ale vzhledem k tomu, jak vypadá situace teď, si nejsem jistý, že má pevnou půdu,“ uvedl Montagliani.

Kanadský šéf severoamerické konfederace CONCACAF je přesvědčen, že po odeznění pandemie bude snazší nejprve odehrát zápasy v domácích ligách.

Gól Ondřeje Čelůstky poslal reprezentaci na EURO
Gól Ondřeje Čelůstky poslal reprezentaci na EURO

„Významným problémem nebude ani tolik různý stupeň připravenosti jednotlivých zemí, ale hlavně cestování přes hranice. Domnívám se, že domácí fotbal bude prvořadý,“ uvedl Montagliani.

„Prioritou je pomoci našim národním ligám a pak se budeme moci dívat na naše soutěže a události. Jsem si poměrně jistý, že březnový termín v roce 2021 už bude v pořádku,“ dodal.

Česká reprezentace kvůli pandemii přišla v březnu o turné v USA, kde měla odehrát přípravná utkání s Mexikem a Hondurasem. Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého nenastoupí k zápasům ani v červnu.

Nejprve bylo o rok odloženo EURO 2020 a následně potkal stejný osud i červnový termín, na který byl původně přeložen březnový program. V září by už měl začít nový ročník Ligy národů.

TOP Češi v Serii A: legenda Nedvěd, hvězdní beci z reprezentace i bomber
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud