Radek Špryňar
2. září 2020 • 22:18

Schick se odpojí od reprezentace! Leverkusen volá, čeká ho prohlídka

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nikoliv do Bratislavy, ale do Leverkusenu. Útočník Patrik Schick se ve čtvrtek nevydá letecky s reprezentačním týmem na Slovensko k utkání Ligy národů, ale společně se svým agentem Pavlem Paskou odjede dle informací deníku Sport do Německa, kde absolvuje zdravotní prohlídku před zamýšleným přestupem do Bayeru.



V pondělí došlo k dohodě mezi AS Řím, s nímž pojí čtyřiadvacetiletého českého útočníka ještě dvouletý kontrakt, a Leverkusenem, pátým celkem minulého ročníku bundesligy. Kluby se údajně domluvily na přestupové částce sedmadvaceti milionů eur plus bonusy (711 milionů korun).

V posledních dnech nabraly věci rychlý spád. Varianta se setrváním v Lipsku, v jehož dresu Schick nasázel deset bundesligových branek, definitivně padla. Pokud český střelec ve čtvrtek projde prohlídkou, nic nebrání podpisu smlouvy.

Leverkusen čekal s dalším posunem v „akci Schick“ až na oficiální potvrzení prodeje útočníka Kevina Vollanda do Monaka. K tomu došlo během středečního odpoledne. Knížecí klub za desetinásobného reprezentanta zaplatí dvacet milionů eur (526 milionů korun).

A tím se otevřely dveře pro příchod žádaného Čecha. Německou tradiční značku opouští též supertalent Kai Havertz, který se za osmdesát milionů eur (2 miliardy korun) bude stěhovat do Chelsea. V novém ročníku si Leverkusen zahraje základní skupinu Evropské ligy.

Po absolvování zdravotní prohlídky se Schick okamžitě připojí zpátky k reprezentačnímu týmu v Bratislavě a nic by nemělo bránit jeho angažmá v pátečním vstupním utkání skupiny B Ligy národů proti Slovensku. Smlouva s Leverkusenem by se měla doladit až v příštím týdnu po skončení reprezentačních povinností.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud