10. října 2020 • 17:41

Do Izraele se pojede bez pěti hráčů! Holoubkova záloha čeká v Praze

Autor: jon, iSport.cz, šq, šp
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká reprezentace zápas v Izraeli odehraje s kádrem, který trenér Jaroslav Šilhavý vybral v původní nominaci, ačkoliv mužstvo zasáhla koronavirová nákaza. Deset z jedenácti hráčů fotbalové reprezentace, kteří na Kypru podstoupili opakovaný test na COVID-19, bylo negativních. Devět z nich se přidá k devítce hráčů, kteří už s negativním testem do Izraele odcestovali. Z původní nominace tak vypadlo pět fotbalistů.



K devítce hráčů, kteří už dopoledne odletěli do Izraele na nedělní zápas Ligy národů, se mohlo přidat dalších deset, kteří byli na sobotním přetestování na Kypru negativní. Trenér Šilhavý z nich pro zápas Ligy národů vybral devítku.

Zároveň se v Praze na hotelu schází vybraní hráči z české ligy, kteří se chystají pod trenérem Davidem Holoubkem pro případ, že by někoho z původní nominace hygiena nepustila na středeční duel do Skotska.

„U tří pozitivně testovaných hráčů byl na Kypru během sobotního přetestování potvrzen pozitivní výsledek, u dvou dalších osob byl pak výsledek opět neprůkazný. Zbývajících čtrnáct osob, z toho deset hráčů, bylo na dnešním přetestování negativních a jsou tak připraveni pro potřeby pokračujícího reprezentačního srazu,” uvedl Michal Jurman, tiskový mluvčí FAČR.

„Postup bude v tuto chvíli takový, že trenér Šilhavý vybere devět hráčů z deseti, kteří jsou v tuto chvíli na Kypru a které jsme schopni přesunout zítra (v neděli) ráno do Izraele. K dispozici tak bude mít na utkání 18 negativně testovaných hráčů. Stejné letadlo se pak vrátí zpět do Larnaky pro zbytek negativně testovaných osob, které přesune ještě během neděle do Prahy. Co se týká tří pozitivně testovaných hráčů, kteří zůstávají zatím v Larnace, FAČR už nyní jedná intenzivně s Ministerstvem zahraničí ČR i českým velvyslanectví na Kypru, stejně tak s UEFA, o jejich případném a co nejrychlejším přesunu do České republiky,” pokračoval Jurman.

Ihned po nedělním zápase se mužstvo přesune do Prahy, kde dojde k dalšímu přetestování celého týmu a počká se na rozhodnutí hygieny. „Na jejich základě se teprve rozhodne o personálním obsazení týmu pro středeční utkání ve Skotsku,” upřesnil Jurman.

Pokud by došlo k dalším problémům, na zápas ve Skotsku se chystá náhradní výběr. „Povolaní hráči z české nejvyšší soutěže se scházejí v sobotu na hotelu a zatím tedy zůstávají v České republice, kde se připravují pod vedením trenéra Davida Holoubka pro případ, že by právě hygienická opatření mezi jednotlivými státy neumožnovala, aby tým, který se v pondělí vrátí z Izraele, cestoval do Skotska na další utkání,” dodal Jurman.

Páteční druhá vlna testování v Larnace, kde se tým chystal po středeční výhře 2:1 v přípravě nad domácím Kyprem, odhalila v národním týmu tři nakažené hráče a dalších 16 neprůkazných případů, z toho jedenáct hráčů a pět osob z řad realizačního týmu a zaměstnanců FAČR. Dnešní kontrolní odběry potvrdily tři původní pozitivní nálezy a další dva výsledky byly znovu neprůkazné - jeden z nich u hráče.

Kouč Šilhavý bude mít v Izraeli 18 negativně testovaných hráčů a pro duel v Haifě nebude muset mužstvo doplnit o dopoledne avizované náhradníky.

Osmnáct českých hráčů pro Izrael

Brankáři: Tomáš Vaclík, Tomáš Koubek (Filip Nguyen)

Obránci: Aleš Matějů, Ondřej Čelůstka, Tomáš Petrášek, Ondřej Kúdela, Jan Bořil, Vladimír Coufal, David Hovorka, Pavel Kadeřábek,

Záložníci: Tomáš Souček, Petr Ševčík, Tomáš Holeš, Vladimír Darida, Alex Král, Lukáš Masopust, Lukáš Provod.

Útočník: Matěj Vydra.

Absentující pětice: Dočkal, Hložek, Barák, Novák, Nguyen (Koubek)

Česko - Kypr: Šilhavý chtěl víc gólů, škoda zbrklého Vydry
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud