4. ledna 2024 • 14:15

Fouskův muž na Strahově skončil. FAČR je bez generálního sekretáře

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedle hlavního úkolu, úspěšného jmenování Ivana Haška reprezentačním trenérem, se na čtvrtečním dopoledním zasedání výkonného výboru řešily i jiné věci. Na vlastní žádost skončil z osobních důvodů generální sekretář FAČR Michal Valtr, informace iSport.cz potvrdilo ve čtvrtek odpoledne oficiální vyjádření asociace. Nejbližší spolupracovník předsedy Petra Fouska čelil silnému tlaku, nespokojenost narostla také po dohadech ohledně vyplácení prémií od UEFA za pořádání finále Konferenční ligy v Praze. 



Michal Valtr je dlouhá léta propojený se šéfem asociace Petrem Fouskem, mimo jiné spolupracovali při organizaci mistrovství Evropy do 21 let, které v Česku proběhlo před téměř osmi lety. V pozici generálního sekretáře fungoval od léta 2021 společně s Fouskovým nástupem.

Tlaku na svou osobu čelil už v dubnu 2022. Zástupcům hnutí Fevoluce ve Výkonném výboru se ale nepovedlo do programu jednání zařadit hlasování o jeho odvolání.

K Valtrovu odchodu došlo nyní. Na čtvrtečním mimořádném jednání Výkonného výboru osobně chyběl, aktuálně je s bratrem na Dakaru, vrací se až 22. ledna „Generální sekretář FAČR Michal Valtr požádal o uvolnění ze své funkce z osobních důvodů. Předseda FAČR Petr Fousek na čtvrtečním mimořádném jednání s touto skutečností seznámil Výkonný výbor FAČR, a žádosti Michala Valtra bude vyhověno,“ zní oficiální vyjádření, které během čtvrtečního odpoledne poskytla FAČR.

Výkonný výbor pověřil Fouska zprocesováním uvedené žádosti a zároveň předložením návrhu na obsazení funkce generálního sekretáře asociace. Valtr v současné době čerpá řádnou dovolenou a zastupuje ho ředitel právního oddělení Martin Procházka. Mimochodem jeden z adeptů na volné místo. Valtr sám požádal o uvolnění z funkce uz v listopadu, bude to na programu příštího výkonného výboru, který je v plánu 30. ledna.

„Ještě to není definitivní, zatím se k tomu nebudu vyjadřovat,“ odmítl Fousek potvrdit Valtrův konec během tiskové konference. Skončil na vlastní žádost, nicméně nespokojenost s jeho prací uvnitř hnutí rostla. Podle informací Sportu mu nepomohly ani dohady ohledně vyplácení mimořádných prémií, které UEFA zaslala za povedenou organizaci finále Konferenční ligy z loňského jara.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud