20. ledna 2011 • 14:15

Hotovo. Belaid odchází ze Slavie do Hullu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalista Tijani Belaid odchází z pražské Slavie do anglického druholigového Hullu. Kluby se již domluvily na podmínkách přestupu a tuniský středopolař podepíše v novém působišti smlouvu do června 2013.



Informoval o tom Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest, která dohodu mezi kluby zprostředkovala. O chystaném kontraktu informoval také anglický klub.

Podle informací na webových stránkách Hullu by měl Belaid zamířit do týmu, který ještě loni působil v Premier League, zadarmo, přestože ve Slavii měl smlouvu až do června 2012. Spekuluje se o tom, že anglický celek za Pražany převezme částku, kterou vršovický klub hráči dluží na mzdách.

Tijany Belaid se raduje z gólu do sítě Steauy BukurešťFoto Michal Beránek (Sport)

Belaid je v Anglii od minulého týdne a s Hullem již trénoval. V klubu udělal dobrý dojem a trenér Nigel Pearson ho možná využije už v sobotním druholigovém utkání na hřišti Readingu.

Slavia se tak zbavila dalšího hráče, se kterým po podzimní sezoně přestal kouč Michal Petrouš počítat.

Belaid sice v úvodu svého působení ve Vršovicích podával dobré výkony, ale v poslední době měl problémy s kázní. Proto mu slávistické vedení dalo souhlas k hledání nového angažmá. Nejprve byl na testech v Cardiffu, ale nakonec se rozhodl pro Hull.

Třiadvacetiletý Tunisan přišel do Slavie v roce 2007 z Interu Milán. S Pražany postoupil do základní skupiny Ligy mistrů a radoval se ze dvou mistrovských titulů. V české lize odehrál 64 zápasů, ve kterých zaznamenal 15 gólů. Osmnáctkrát nastoupil za tuniskou reprezentaci.

Zklamaný Tijani Belaid ze Slavie.
Zklamaný Tijani Belaid ze Slavie.

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud