Pavel Janega
8. srpna 2011 • 12:39

Až nastoupím za Chelsea, budu plakat, řekl Lukaku před dvěma lety

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Splní si celoživotní sen. Bude hrát za Chelsea. Romelu Lukaku se dnes vydal do Londýna, aby zde podstoupil zdravotní testy a podepsal smlouvu. Bude to vyvrcholení jeho předpovědi, o které přesvědčoval sebe i svého učitele už před dvěma lety na školním výletě. „Za Chelsea jednoho dne budu hrát,“ věděl moc dobře.



Přestup Lukaka byl oběma kluby potvrzen o víkendu, ale definitivně bude dotažen až tento týden. Nejprve 18letý útočník musí podstoupit lékařskou prohlídku – a až po nich podepíše kontrakt. Očekává se, že minimálně na pět let.

„Získali jsme velmi zajímavého, mladého a nadějného hráče,“ pochvaloval si manažer Chelsea André Villas-Boas, který získal do týmu jednoho z největší talentů Evropy, kterému se předvídá velká budoucnost.

Ale tu teď nechme na pokoji a vraťme se o dva roky nazpátek.

O Lukakovi se natáčel dokument, když se zrovna vydal se spolužáky na školní výlet do Londýna. Vůbec ho nezajímaly památky, pouze jediná věc – stadion Chelsea.

Romelu Lukaku v šestnácti letech navštívil stadion Chelsea a věděl, že zde jednoho dne bude hrát.
Video se připravuje ...

Při návštěvě Stamford Bridge se mu zastavilo srdce. Začal vzdychat. Dlouho ze sebe nemohl dostat jediné slůvko, než hlesl: „Dejte mi míč a budu tady hrát pět hodin.“

Nadějný fotbalista si hřiště a modré ochozy pečlivě prohlížel, fotil je a natáčel na mobil. Nemohl se jich nabažit.

Romelu LukakuFoto EPA
„To je stadion… Jestli budu někdy ve svém životě plakat, bude to den, až nastoupím za Chelsea. Miluji tenhle klub,“ prohlásil dojatě.

Bylo vidět, že přestoupit do Chelsea a oblékat její modrý dres Lukaka hodně láká. „Ale o tomhle můžeš snít až později,“ řekl mu učitel, když ho popoháněl, aby se připojil ke svým spolužákům.

Lukaku upřeně zíral na stadion a odvětil, že snít nepotřebuje. „Já to dokážu. Jednoho dne tady budu hrát,“ předpověděl svou budoucnost.

Všechno vyšlo.

Romelu Lukaku: Boxer v těle fotbalisty
Romelu Lukaku je nejtalentovanější útočník, jakého kdy belgická liga poznala. Tabulku střelců ovládl už v 16 letech a nikdo z tamějších odborníků nepochybuje, že se v kvalitnější lize prosadí. Dost často je srovnáván se svým vzorem Didierem Drogbou, kterému je po fotbalové stránce nesmírně podobný.

„Když poprvé nastoupil do ligového zápasu za Anderlecht, nevěřili jsme vlastním očím. Vůbec nevypadal na šestnáctiletého fotbalistu. V soubojích byl strašně silný a bylo obtížné mu sebrat balon,“ vzpomíná Gunther de Vos, belgický sportovní novinář. „Je to velký střelec a skvělý hlavičkář,“ dodal s tím, že Lukaku je vybaven fyzičkou a postavou spíš boxera než fotbalisty.

Není divu, že kolem něj kroužily slavné velkokluby. Například Real Madrid nabízel Lukakovi angažmá už před rokem. „Je pravda, že jsme Romelua chtěli, ale protože má chytrého otce, tak to tenkrát nevyšlo,“ řekl trenér José Mourinho. „Chtěl, aby jeho syn ještě rok zůstal v Anderlechtu, což mu prospělo. Přál bych si, aby takoví byli všichni tátové.“

Už v té době Lukaku byl téměř každý den v kontaktu s Drogbou, z čehož se nakonec vyklubalo velké přátelství. Není tajemstvím, že Drogba byl jedním z těch, kdo přesvědčoval své šéfy, aby se nebáli 18 milionů liber za 18letého útočníka utratit.

Neznáte Lukaka? Tohle všechno umí

Premier League

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud