17. srpna 2011 • 20:16

Únosci Mikelova otce žádají výkupné 2,2 milionu korun

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rodině záložníka Chelsea Johna Obiho Mikela se ozvali zločinci, kteří unesli otce nigerijského fotbalisty. Podle agentury Reuters požadují výkupné 20 milionů nair (asi 2,2 milionu korun).



Mikelův otec zmizel v pátek odpoledne cestou z práce domů a policie zatím v nigerijském městě našla pouze jeho vůz. Únos přišel jen několik týdnů poté, co časopis Forbes zveřejnil Mikelův plat. Podle jeho odhadu je sedmým nejlépe placeným africkým hráčem v Evropě a ročně si přijde na 5,8 milionu dolarů.

Navzdory otcově únosu Mikel nastoupil k prvnímu kolu anglické ligy a na hřišti Stoke odehrál celý zápas (0:0). Záložník poté vystoupil v televizi a apeloval na únosce, aby jeho otce propustili.

Nigerijský reprezentant Mikel není prvním fotbalistou, jehož rodina se stala terčem zločinců. V roce 2008 byl unesen starší bratr nigerijského obránce Evertonu Josepha Yoboa, o deset dní později byl propuštěn.

Mladší sourozenec záložníka Tottenhamu Wilsona Palaciose takové štěstí neměl. Tehdy čtrnáctiletý Edwin zmizel v roce 2007 a předloni policie objevila jeho tělo v horách v Hondurasu.

Unesen a posléze zabit byl i bratr gruzínského záložníka a bývalého hráče AC Milán Kachy Kaladzeho. Příbuzní fotbalových hvězd bývají často cílem únosců v Brazílii.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud