30. srpna 2011 • 11:30

Wenger spouští záchranný program, láká zkušené mazáky z Chelsea

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostudný debakl 2:8 s Manchesterem United, jaký Arsenal od roku 1896 nezažil, donutil Arséne Wengera jednat. Manažer "kanonýrů" těsně před uzávěrkou přestupového období shání posily. Takřka jistý je příchod brazilského beka Andre Santose, k němu se chystá "ulovit" ještě mnohem větší ryby. Terčem jeho zájmu je hned trojice zkušených mazáků konkurenční Chelsea.



Wenger už uvolnil 6,2 milionu liber za Andre Santose, který je vázán v tureckém Fenerbahce Istanbul. Blízko přestupu z Brém je i německý reprezentační stoper Per Mertesacker.

Šestadvacetiletý fotbalista by měl ještě před středečním koncem přestupního období přicestovat do Londýna a podepsat čtyřletý kontrakt.


Dalšími na řadě má být útočný záložník Florant Malouda, kterého chce do Arsenalu přetáhnout za osm milionů liber z Chelsea.

Wenger by v týmu rád přivítal i další dva Maloudovy spoluhráče - zkušeného stopera Alexe (nabízí 7 milionů) a záložníka Yossi Benayouna. Nevzdal se ani možnosti získání stopera Gary Cahilla z Boltonu, jehož si klub cení na 15 milionů liber.

„Jestli to byl můj nejhorší zápas v Arsenalu? Neumím to porovnat, ale příšerně to bolí,“ přiznal po výprasku na Old Trafford Arséne Wenger. Jeho pozice v Arsenalu nebyla nikdy tak nahnutá jako v těchto dnech.

"Kanonýři" se po třech zápasech v tabulce krčí na 17. místě s jediným bodem, mnozí je už teď odepisují z boje o ligový titul. Jedinou náplastí je postup do hlavní fáze Ligy mistrů, kam Arsenal prošel přes italské Udinese.

Pro zlepšení mizerné bilance Arsenalu Wenger nutně potřebuje posily. Odchod klíčových záložníků Fabregase s Nasrim tým citelně oslabil, což potvrzuje i slabý start do nové sezony.

Při shánění kvalitní náhrady Wenger upouští od své dosavadní strategie, sázet na mladé, perspektivní hráče. Dokazuje to výčet jmen, které v souvislosti s Arsenalem skloňují britské deníky. Maloudovi i Benayounovi je 31,  Alexovi 29. Výjimku představuje pouze Gary Cahill, v pětadvaceti letech jeden z nejlepších stoperů Premier League.

Na posílení kádru Wengerovi zbývá posledních několik dní. Pokud se mu nepodaří sehnat žádné zvučné jméno, bude mít velký problém. A po 15 letech u "gunners" mu hrozí, že se s milovaným klubem bude muset rozloučit...

Pokořen. Znemožněn. Trenér Arsenalu Wenger neměl během utkání s United důvod k úsměvu
Pokořen. Znemožněn. Trenér Arsenalu Wenger neměl během utkání s United důvod k úsměvu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud