24. září 2011 • 18:40

United poprvé nevyhráli, před City vedou už jen o skóre

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z Maria Balotelliho je opět hrdina. Mnohými odsuzovaný útočník v sobotu pomohl Manchesteru City porazit Everton 2:0. Po hodině hry nahradil Edina Džeka, o osm minut později už skóroval. I přes remízu 1:1 se Stoke ale stále vedou ligu United. Po téměř měsíční pauze se vrátil na trávník Tomáš Rosický, jehož Arsenal porazil Bolton 3:0.



Manchester City rozhodl o svém vítězství až v závěrečné půlhodině díky dvěma střídajícím hráčům. Do vedení poslal domácí v 68. minutě italský útočník Mario Balotelli po akci nejlepšího týmového střelce Sergia Agüera. Pojistku přidal minutu před koncem záložník James Milner, který zužitkoval přesný pas Davida Silvy.


Manchesterský celek vyhrál nad Evertonem teprve podruhé z posledních devíti ligových střetnutí. V sedmi z nich se radovali "toffees". Svěřenci trenéra Roberta Manciniho potvrdili výbornou domácí formu a na svém stadionu naplno bodovali v souhrnu s minulou sezonou poosmé za sebou.

"Citizens" se díky výhře na liverpoolským klubem posunuli na první místo v tabulce Premier League. Tam se ale ani přes první zaváhání rivalů z United neudrželi.

Rudí ďáblové se na čele o skóre udrželi i po remíze 1:1 na hřišti Stoke. United nastoupili bez nejlepšího střelce Wayna Rooneyho, který si při tréninku poranil podkolenní šlachu a podle trenéra Alexe Fergusona bude minimálně týden mimo hru.

Manchester poslal do vedení v 27. minutě po individuální akci Portugalec Nani, ale další branku už favorit nepřidal.

Sedm minut po přestávce naopak vyrovnal svým prvním gólem v dresu Stoke Peter Crouch, letní posila z Tottenhamu. Třicetiletý útočník se stal teprve šestým hráčem v historii Premier League, jenž dokázal skórovat za šest různých klubů.

Rosický hrál devět minut

Trápící se Arsenal doma porazil Bolton 3:0 a po teprve druhé ligové výhře v sezoně se odpoutal od spodních příček. Po téměř měsíčních problémech s kolenem si zahrál Tomáš Rosický, jenž pobyl na hřišti závěrečných devět minut.

Dvěma brankami se blýskl nizozemský útočník Robin van Persie, jenž zaokrouhlil svůj střelecký účet v londýnském mužstvu na sto branek.

Třetí trefu Arsenalu, který hrál od 55. minuty v početní výhodě, přidal v závěru kamerunský středopolař Alex Song. Bolton nebodoval popáté za sebou a propadl se na poslední místo.

Premiéru v anglické lize v týmu Fulhamu si odbyl obránce Zdeněk Grygera. Po bezbrankové remíze na půdě West Bromwiche však účastník Evropské ligy zůstává jako jediný celek v anglické lize bez vítězství. Marcel Gecov zůstal pouze na lavičce Fulhamu a svého debutu v Premier League se zatím nedočkal

Liverpool odčinil ligové porážky se Stoke a Tottenhamem a zdolal Wolverhampton 2:1. Tottenham vyhrál stejným rozdílem ve Wiganu a naplno bodoval potřetí v řadě.

Manchester City - Everton 2:0 (0:0)
Branky: 68. Balotelli, 89. Milner

Arsenal - Bolton 3:0
Branky: 46. a 71. Van Persie, 89. Song

Chelsea - Swansea 4:1
Branky: 36. a 76. Ramires, 29. Torres, 90.+4 Drogba - 84. Williams

Liverpool - Wolverhampton 2:1
Branky: 11. vlastní Johnson, 38. Suárez - 49. Fletcher

Newcastle - Blackburn 3:1
Branky: 27., 30. a 54. Ba - 37. Hoilett

West Bromwich - Fulham 0:0

Wigan - Tottenham 1:2
Branky: 50. Diame - 3. Van der Vaart, 23. Bale

Stoke - Manchester United 1:1
Branky: 52. Crouch - 27. Nani

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud