Karel Häring
9. února 2012 • 10:18

Bookmakeři: Capella nahradí Redknapp. Chci ho, říká Ferdinand

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ANKETA | Jasným favoritem na pozici trenéra anglické reprezentace je Harry Redknapp. Současného manažera Tottenhamu Hotspur vidí jako nástupce Fabia Capella bookmakeři i Wayne Rooney, jedna z hvězd Albionu.



Ital Fabio Capello rezignoval ve středu na funkci trenéra Anglie poté, co vedení fotbalové asociace rozhodlo bez jeho souhlasu zbavit kapitánské pásky Johna Terryho (toho čeká soud za údajné rasistické urážky Antona Ferdinanda).

Capello měl původně skončit až po EURO 2012, kdy by vypršela jeho smlouva. Právě Redknapp byl pasován za největšího kandidáta na uvolněnou pozici. Hlavní překážkou bylo obvinění z daňových úniků, ve středu dopoledne však opouštěl soud jako nevinný.

I proto je už nyní jasným favoritem sázek na to, kdo povede jako trenér Anglii v prvním utkání na evropském šampionátu proti Francii s kurzem okolo 1,53:1. Během únorového přípravného duelu proti Nizozemsku zřejmě zaskočí Stuart Pearce, současný kouč „jednadvacítky“.

Bývalý reprezentant je zároveň podle bookmakerů druhý kandidát (7,5:1), za ním následují Roy Hodgson (9:1), Alan Pardew a José Mourinho (oba 13:1) a Guus Hiddink (15:1).

Redknappa by přivítal i Wayne Rooney, útočník Manchesteru United. „Jsem velmi zklamaný, že Capello skončil. Dobrý chlap a špičkový kouč. Jeho nástupce by měl být Angličan. Pro mě osobně Harry Redknapp,“ napsal na Twitteru.

Totožný názor má i jeho spoluhráč Rio Ferdinand. „Myslím, že potřebujeme anglického manažera. A nepotřebujeme, aby cokoliv dalšího bylo ztraceno v překladu. Harry Redknapp by byla moje jasná volba.“

Čtyřiašedesátiletý expert má podporu i mezi řadou bývalých reprezentantů i současných trenérů.

Kdo může v Anglii nahradit Fabia Capella?
Harry Redknapp (1,53:1)
Stuart Pearce (7,5:1)
Roy Hodgson (9:1)
Alan Pardew a José Mourinho (oba 13:1)
Guus Hiddink (15:1)
Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud