25. února 2012 • 18:31

Konečně výhra! Chelsea se po vítězství s Boltonem vrátila do top 4

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Chelsea zabrali a přerušili pětizápasovou sérii bez soutěžního vítězství. Ve 26. kole anglické ligy doma porazili předposlední Bolton 3:0 a vrátili se na čtvrté místo před Arsenal. Městský rival má však k dobru nedělní londýnské derby se třetím Tottenhamem. Reprezentační brankář Petr Čech dnes vychytal sedmou nulu v ligové sezoně.



Kritizovaný trenér "Blues" André Villas-Boas oproti nepovedenému úternímu utkání Ligy mistrů s Neapolí vrátil do základní sestavy Ashleyho Colea, Franka Lamparda a Michaela Essiena.

V prvním poločase však favorit na stadionu Stamford Bridge pokračoval v trápení z posledních zápasů. Chelsea se výrazně zlepšila až po změně stran a dosáhla 2000. vítězství v historii ve všech soutěžích.

Tři minuty po přestávce otevřel skóre přesnou ranou obránce David Luiz a po hodině hry zdvojnásobil vedení útočník Didier Drogba hlavičkou z Lampardova rohového kopu.

Třiatřicetiletý záložník sám uzavřel skóre přesným volejem v 79. minutě a stal se prvním hráčem v historii Premier League, který v devíti sezonách po sobě vstřelil pokaždé minimálně deset gólů. Dnešní zásah byl navíc pro Lamparda jubilejním 150. v domácí soutěži.

Chelsea už zase může slavit. Vítězství nad Boltonem ji posunulo do míst zaručujících účast v Lize mistrů
Chelsea už zase může slavit. Vítězství nad Boltonem ji posunulo do míst zaručujících účast v Lize mistrů

Anglická fotbalová liga - 26. kolo:
Chelsea - Bolton 3:0 (48. Luiz, 62. Drogba, 79. Lampard), Newcastle - Wolverhampton 2:2 (6. Cissé, 18. Gutierrez - 50. Jarvis, 66. Doyle), QPR - Fulham 0:1 (7. Pogrebňak), West Bromwich - Sunderland 4:0 (3. a 48. Odemwingie, 41. Morrison, 90. Andrews), Wigan - Aston Villa 0:0,
18:30 Manchester City - Blackburn. Zápas Liverpool - Everton byl odložen.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud