8. března 2012 • 15:02

VIDEO: Mata chtěl, aby penaltu kopnul Torres. Odmítl, nevěřil si

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Záložník Chelsea Juan Mata nabídl pomocnou ruku kamarádovi a spoluhráči Fernandu Torresovi. Chtěl, aby kopnul penaltu a po dlouhé době tak vstřelil branku. Možná by to pomohlo. Možná by se pak Torres znovu rozstřílel. Jenže odmítl. Nevěřil si. Bál se. A Mata pokutový kop nedal...



VIDEO: Torres odmítá kopat penaltu

„Řekl jsem mu, že jestli si chce penaltu kopnout, ať to udělá. Dal jsem mu šanci. Ale nechtěl. Říkal, že ho trenér nevybral,“ prozradil novinářům Mata.

Fernando Torres slaví branku Juana Maty.Foto EPA
Od Torrese uslyšel vymlouvající se slova: „Nejsem přece na seznamu exekutorů.“

Chelsea přitom v tu chvíli vedla už 2:0 a stejným výsledkem dovedla zápas do vítězného konce. Neproměněnou penaltou by Torres postup do další fáze FA Cupu neohrozil.

VIDEO: Mata zahazuje pokutový kop

Vtípek fanoušků na účet Fernanda Torrese.Foto facebook
Přesto si nevěřil. Kvůli malému sebevědomí se obával, že pokud by penaltu zahodil, jeho psychika by utrpěla další ránu. A to je poslední, co teď potřebuje.

Torresova nulová střelecká forma se stala častým tématem britského tisku a fanoušků.

Ti jej dokonce zesměšňují různými vtípky. Například koláží, na které je branka přes celé hřiště, nebo animací, na níž střílí gól. Akorát že ve snu…

Abramovič vyburcoval tým k výhře

Juan Mata novinářům prozradil i to, že po vyhazovu manažera Andrého Villase-Boase si zavolal celý tým majitel klubu Roman Abramovič. A několik minut promlouval hráčům do duše.

„Říkal, že máme šanci konečně přerušit sérii špatných výsledků a přes Birmingham postoupit. To jsme zvládli. Teď se musíme jen udržet na vítězné vlně,“ řekl Mata.

Chelsea se podle jeho slov pokusí celý FA Cup vyhrát. „A také chceme vyřadit Neapol v Lize mistrů. Myslím si, že to můžeme zvládnout. Zvítězit třeba 2:0 není nereálné,“ věří španělský záložník.

John Terry a Roman AbramovičFoto profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud