17. dubna 2012 • 13:26

Chelsea řeší, zda ponechat Di Mattea ve funkci manažera i příští sezonu

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankáře Petra Čecha by mohl v příštím ročníku trénovat nadále Roberto Di Matteo. Toho dosud londýnská Chelsea brala jako dosavadní řešení. Nyní ale vedení klubu uvažuje o tom, že by na postu manažera zůstal. Zvláště, když Pep Guardiola možnost převzít Chelsea odmítá. S Di Matteem na téma o možném práci na delší úvazek hovořil již technický ředitel klubu Michael Emenalo, informoval dnes britský list daily Express.



Chelsea se pod Di Matteem výsledkově zvedla, postoupila do finále FA Cupu, do semifinále Ligy mistrů a stále nevzdává boj o čtvrtou příčku v Premier League.

To vše nahrává úvahám, podle kterých by Di Matteo mohl ve funkci setrvat. Byť přebíral první tým po Andrém Villasu-Boasovi s tím, že ho povede jen do konce sezony.

Jenže muž, kterého si majitel klubu Roman Abramovič přeje na lavičce nejvíc, jeho nabídku odmítá. Pep Guardiola o místo v Chelsea nejeví zájem. A zůstává pro ruského bohatýra pouhým snem. Reálný není ani návrat Josého Mourinha.

I proto se Chelsea silně rozmýšlí, zda neponechat mužstvo v rukou Di Mattea, pod kterým šlape. Než schánět v létě nového člověka, o kterém by vedení klubu nebylo tak silně přesvědčené.

Setrvání Di Mattea si navíc přejí i zkušení hráči v čele s Frankem Lampardem. "Odvádí skvělou práci, výsledky hovoří samy za sebe. Klubu, který miluje, odevzdává úplně všechno," řekl anglický záložník.

Vedle Guardioly a Mourinha britská média zmiňují i jiné adepty - Laurenta Blanca, Didiera Deschampse, Joachim Löwa či Berta van Marwijka. Ti všichni jsou zahrnuti do jistého plánu B.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud