20. dubna 2012 • 14:08

Přesťaň simulovat! Ferguson nařídil vlastnímu hráči, aby hrál fér

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ashley Young musel "na slovíčko" do kanceláře manažera Sira Alexe Fergusona. Tomu se nelíbí, jak rychlonohý záložník Manchesteru United simuluje a padá k zemi i po sebemenším dotyku.



Ashley Young se teatrálních pádům dopustil hned dvakrát v posledních třech ligových zápasech (proti QPR a Aston Ville). A v obou případech si vymodlil pokutový kop.

Alex FergusonFoto Reuters
V posledních dvou týdnech byl tak často terčem kritiky soupeřů, expertů i vlastních fanoušků Manchesteru United. Těm se nelíbí, že podváděním poškozuje jméno klubu.

"Je to největší simulant v Premier League," napsal na twitter obránce Newcastlu Ryan Taylor. Younga varovala i legenda United Bryan Robson.

"S Ashleym jsem mluvil a doufám, že se změní. Už pochopil, že u nás takové věci neděláme," prohlásil manažer Alex Ferguson.

Hráče se nicméně zastal, že ke kontaktu v posledním zápase došlo. Jinak by prý pokračoval v akci, neboť mohl skórovat. "Soupeř ho chytil, ale je pravda, že to s pádem přehnal. Nejsem si jistý, zda se snažil vynutit si penaltu, ale dolů šel velice rychle," pokračoval Ferguson.

Nadávky na adresu Ashleyho Younga ovšem odsoudil. Lidé prý hlasitě reagovali jen proto, že jde o Manchester United.

"V úterý jsem sledoval utkání Realu s Bayernem Mnichov. A bylo to naprosto směšné. Hráči simulovali, váleli se na zemi. Z ničeho takového Young obviněn nebyl. A pak se druhý den dívám na zápas Chelsea s Barcelonou..." kroutil hlavou Ferguson.

Podle statistiky od sezony 2009/2010 je však Ashley Young hráčem, který v Premier League vybojoval (nebo si vymodlil) nejvíce penalt. Celkem devět.

Hráči, kteří v Anglii vybojovali nejvíce penalt
Statistika od sezony 2009/2010
Ashley Young 9
Darren Bent 7
Didier Drogba 5
Andrew Johnson 5
Luis Suárez 4
Carlton Cole 4
Patrice Evra 4
Cesc Fabregas 4
Theo Walcott 4

Ashley Young padá, rozhodčí Mason píská. United šli po sporné penaltě do vedení nad Queens Park RangersFoto EPA

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud