26. září 2012 • 13:11

Rychlík Walcott si troufá: Na deseti metrech bych třeba Bolta porazil

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový rychlík Theo Walcott nechce odejít z Arsenalu, troufl by si jít do závodu s Usainem Boltem a věří, že na prvních deseti metrech by světového rekordmana porazil. To všechno prozradil fotbalista při internetovém chatu s fanoušky, odpovědi hráče zveřejnil SunSport. Walcott tam vysvětluje i to, proč se nikdy nepřipojí na sociální síť Twitter, nebo, kdo je nejlepší fotbalista na světě a i nejlepší golfista v Arsenalu.



Fanoušci Gunners sledují třiadvacetiletého hráče pozorně. Walcott musel odpovídat na dotazy příznivců z celého světa. Jak by se tedy zachoval, kdyby měl běžet sprint proti světovému rekordmanovi Usainu Boltovi z Jamajky?

„Výzvu bych určitě přijal a do závodu šel. Vyhrál bych asi jen prvních deset metrů, na těch jsem opravdu dobrý. Pak by mě Bolt zničil. Já mám stovku za 10,5 na hřišti a to taky není špatné,“ pochlubil se fotbalista.

I když se pomalu denně diskutuje o tom, zda z londýnského klubu odejde, Walcott vše vidí jinak a zprávy vyvrací.

„Chci se jednou najít v knihách, aby se o mně psalo, jako o legendě Arsenalu. Chci být připomínán jako součást jeho historie. Je pravda, že nikdy nevíte, co se může ve fotbale stát. Ale já chci určitě zůstat v Arsenalu,“ tvrdil přesvědčivě.

Fanoušky tedy zajímalo, proč tedy otálí s podpisem nové smlouvy. „Miluji tenhle klub, ale někdy se stane, že věci nejdou tak rychle, jak by se čekalo. Kdyby mě klub chtěl prodat, byl bych zklamaný.  Ale já jsem si jistý, že se ohledně mé smlouvy může něco stát hodně brzy,“ navnadil příznivce Gunners.

Za hráče, který je současnou fotbalovou legendou, označil Walcott barcelonského Lionela Messiho.

„Dal bych ho i před Thierry Henryho. Messi je mladý a už dokázal všechno. Proti nám dal čtyři góly, to bylo něco neskutečného. Když pak řekl, že jsem byl jedním z nejnebezpečnějších hráčů, proti kterým kdy hrál, hodně to pro mě znamenalo,“ svěřil se.

Ofenzivní hráč si pochvaluje nové posily londýnského týmu. Podolski, Cazorla prý zapadli do mužstva bez nejmenších problémů. „Všechno už si sedlo, je to v pohodě. Santi Cazorla je takový dirigent týmu,“ myslí si Walcott.

Při dotazu, zda Arsenal získá v nejbližších dvou letech titul za vítězství v Premier League, mladý fotbalista okamžitě vypálil: Je to pro nás výzva. Musíme věřit, že nějakou trofej získáme už v této sezoně. Naši fanoušci jsou trpěliví, ale my jim chceme dělat radost. Věřím, že titul získat můžeme.“

Walcott je v Arsenalu od sezony 2005/2006. Když porovnával tehdejší a současný tým, tak došel k závěru, že nynější mužstvo je lepší.

„Tehdy to byl neskutečný tým, ale tenhle současný je technicky mnohem lepší. Je to mladé, svěží, rychlé mužstvo, které se zlepšuje každým dnem. Jen potřebujeme získat trofej,“ konstatoval fotbalista.

Zároveň připustil, že mu v Arsenalu moc chybí Robin van Persie, jenž odešel do Manchesteru United. „Vždycky, když odejde nejlepší hráč, tak vám chybí. Je to velký muž a profesionál. Přeji mu v Manchesteru hodně štěstí, ale stýská se mi po něm,“ přiznal s tím, že momentálně je jeho největším kamarádem v týmu gólman Vito Mannone.

Walcott také fanouškům prozradil, že se již chystá jeho svatba s přítelkyní Melanií a je dokonce stanoveno i konkrétní datum.

Vyznal se i z lásky k dalším sportům. „Jsem nejlepší golfista v Arsenalu. Aaron Ramsey má sice za sebou hodně lekcí, ale pořád není tak dobrý,“ smál se fotbalista, kterému jde i stolní tenis. „V tom je absolutně nejhorší Manny Frimpong. S ním hrát, to je legrace,“ dodal.

Z odpovědí hráče rovněž vyplynulo, že není úplně příznivcem sociálních sítí. „Mám Facebook a to je asi tak všechno. Na Twitter se v dohledné době vážně nechystám,“ vyhlásil Walcott. Úplně nejradši ale bude dělat radost fanouškům přímo na hřišti.

Theo Walcott je jednou z největších současných hvězd Arsenalu, nastupuje v základní sestavě, ale s prodloužením smlouvy stále váhá. Brzy prý ale bude jasno.
Theo Walcott je jednou z největších současných hvězd Arsenalu, nastupuje v základní sestavě, ale s prodloužením smlouvy stále váhá. Brzy prý ale bude jasno.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud