6. října 2012 • 20:38

"Parta p*čusů," napsal o fotbalovém svazu. Teď Colea čeká trest

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Ashley Cole dostane od Chelsea trest za vulgární kritiku Fotbalové asociace (FA) na internetu. Anglický reprezentant funkcionářům nadával na sociální síti Twitter poté, co zpochybnili jeho výpověď při obhajobě spoluhráč Johna Terryho, který před disciplinární komisí čelil obvinění z rasismu.



"Ohledně sociálních sítí máme jasná pravidla, takže proběhne disciplinární proces a za tweet bude následovat trest. Dál bych to nerozebíral," citovala agentura Reuters trenéra Chelsea Roberta Di Mattea.

Cole sice urážlivý příspěvek, v jehož části adresoval asociaci výraz volně přeložený jako "parta pi*usů", sice později smazal a omluvil se, podle všeho ho ale čeká ještě sankce od FA.

Cole na internetu v pátek reagoval na zveřejněnou zprávu o 63 stránkách, v níž FA zdůvodnila potrestání Terryho, kterého loni v říjnu z rasistických urážek obvinil obránce Queens Parku Anton Ferdinand.

Civilní soud sice spoluhráče Petra Čecha zprostil obvinění, FA mu však minulý týden udělila čtyřzápasový trest a pokutu 220.000 liber (zhruba sedm milionů korun). Terry ještě před tím na protest proti vyšetřování ukončil reprezentační kariéru.

Podle FA Cole postupně měnil výpověď tak, aby podpořil verzi, že Terry soupeře neurážel, ale pouze opakoval slova, která řekl sám Ferdinand. Asociace se pozastavila nad tím, jestli si na celou událost dodatečně vzpomněl, nebo výpověď změnil po poradě s vedením klubu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud