21. října 2012 • 15:12

Fergusona rozčílil stoper Ferdinand: Podvedl mě, soptil boss United

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se naštve, nepáře se ani s největšími hvězdami. Zvlášť, pokud někdo neposlechne jeho příkazy. Alexe Fergusona vytočil stoper Rio Ferdinand, jeden z nejzkušenějších hráčů Manchesteru United. 33letý obránce jako jediný odmítl na předzápasové rozcvičce obléct tričko podporující kampaň proti rasismu. Od bosse United okamžitě schytal přísný trest.



Ferdinand dostal pokutu ve výši dvou týdenních platů, což v jeho případě dělá 220 000 liber (necelých sedm milionů korun). "Jsem velice zklamaný, že si Rio nevzal tričko. Je to ostuda," odsoudil chování svého hráče Ferguson.
Fotbalisté United si stejná trika navlékli na rozcvičku před sobotním utkáním se Stoke (4:2). Ferdinand to odmítl pravděpodobně na protest proti nízkému verdiktu vůči Johnu Terrymu, který rasisticky urazil jeho bratra Antona Ferdinanda, obráce Queens Park Rangers.

Terry od anglické fotbalové asociace za své chování dostal čtyřzápasový distanc. Proti verdiktu se neodvolal a poprvé Chelsea chyběl v sobotu proti Tottenhamu. Asociaci musí zaplatit pokutu 220 000 liber, další peněžitý trest mu udělila i Chelsea.

Ferdinand se rozklusával jen v týmové mikině, zatímco další hvězdy běhaly v jednotném triku. "Rio mě naštval i proto, že jsem den před zápasem na tiskové konferenci slíbil, že hráči si dresy vezmou. Všichni to udělali, jen on nás podrazil. Ale vyřídíme si to s ním, nebojte," pokračoval viditelně naštvaný Ferguson.

Co tím "vyřízením" konkrétně myslel? Vedle tučné pokuty, jejíž výši už klub oznámil, by mohla být ohrožena i Ferdinandova budoucnost v klubu. Anglický stoper chybí často kvůli zraněním, s přibývajícím věkem zpomaluje a kupí chyby. Jeho místo v sestavě už rozhodně není neotřesitelné, jako na Old Trafford bývalo před několika lety.

Stejně jako Ferdinand si triko na rozcvičku odmítl vzít i Jason Roberts z Readingu. "Musím s Robertsem nesouhlasit, udělal špatné rozhodnutí. Hráči by měli být jednotní," uvedl Ferguson.

Rio Ferdinand, stoper Manchesteru United, v utkání se Stoke
Rio Ferdinand, stoper Manchesteru United, v utkání se Stoke

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud