Pavel Hartman
28. října 2012 • 11:40

Budou chybět? Bez Lamparda s Terrym je z Chelsea útočné monstrum

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

CHELSEA - MANCHESTER UNITED ONLINE 17:00 | Chelsea vs. Manchester United aneb první proti druhému! Dnešní šlágr Premier League však má ještě jedno žhavé téma. Skrývá se v otázce: Je pro domácí handicap, že nemůžou nastoupit mazáci John Terry a Frank Lampard, nebo nikoli? Brankář Petr Čech by na tom měl opět „vydělat“ kapitánskou pásku.



Větších ikon v Chelsea není. John Terry - dlouholetý šéf mužstva. Frank Lampard - letitý motor týmu. Oba ovšem dnes na Stamford Bridge do bitvy bitev s Manchesterem United nezasáhnou.

Terryho odsunul jen do lóže čtyřzápasový distanc za rasistické nadávky, Lamparda poslal na čtrnáct dní mezi marody poraněný lýtkový sval ze zápasu Ligy mistrů v Doněcku.

Těžká ztráta pro domácí?

Sir Alex Ferguson, legendární manažer Manchesteru United, odpovídá ano.

„Hráči, kteří v Chelsea strávili řadu let, jako Terry, Lampard, Cole nebo Čech, dávají klubu stabilitu. Jejich zkušenosti musí kabině pomáhat,“ konstatoval Ferguson.

Zvlášť Terryho absenci bere za velkou výhodu pro hosty. „Jeho neúčast bude pro Chelsea ztráta. Je to dominantní persona. Je kapitán, má hodně zkušeností a v obraně je velmi nekompromisní,“ upřesnil Ferguson.

Jenže najde se i druhý pohled. Ten říká: Hra Chelsea už nestojí a nepadá s tandemem Terry-Lampard. Spíš to může být naopak.

Mladá krev

Tyto úvahy zesílily po úžasné show, kterou klub Romana Abramoviče předvedl v londýnském derby na trávníku Tottenhamu.

Hosté přestříleli soupeře 4:2, přitom místo potrestaného Terryho dirigoval obranu mladík Gary Cahill a Lampard se dostal z lavičky na hřiště až v 90. minutě v rámci taktického střídání.

Fotbal Chelsea neúčastí matadorů neutrpěl. Měl dokonce ještě větší švih. Byl rychlejší a dynamičtější. Hlavně v přechodu do útoku.

Starala se o to zejména ofenzivní záložní trojice za jediným hrotem Torresem ve složení Oscar, Mata, Hazard. Tohle dravé a kreativní mládí změnilo herní obraz týmu k nepoznání.

Útočné monstrum

Kdo viděl Chelsea naposledy v minulém ročníku Ligy mistrů, kdy obranným betonem otrávila Barcelonu a ve finále i Bayern Mnichov, a pak až v souboji na White Hart Line, myslel si, že jde o jiné mužstvo.

Jako by se ošklivé káčátko změnilo v krásné útočné monstrum. Ani Fergusonovi to samozřejmě neuteklo. Nový útočný diamant Chelsea rozhodně nebere na lehkou váhu.

„Je to zajímavá formace a není jednoduché ji bránit,“ přiznal. „Jsou pořád v zákrytu za útočníkem a musíme najít způsob, jak se s tím vypořádat,“ dodal.

Terry a Lampard se na to budou dívat z tribuny. Zato český brankář Petr Čech jako obvykle z brány. Patrně opět s kapitánskou páskou na paži.

Bude z toho všeho pro Chelsea vítězství jako na Tottenhamu?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud