31. října 2012 • 13:18

Nadával rozhodčí Mikelovi do opic? Nebo nerozuměl jeho silnému přízvuku?

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Zmlkni, opice!" Tohle si prý vyslechl záložník Chelsea John Obi Mikel, který obvinil sudího Marka Clattenburga z rasismu. Ale slyšel opravdu slovo "opice"? Britský arbitr, který rasistické poznámky popírá, je proslulý silným severo-východním akcentem. Mikel mohl slova nechtěně zaměnit.



Jestli se potvrdí, že britský sudí Mark Clattenburg skutečně rasisticky urazil Mikela, jeho rozhodcovská kariéra skončí. Pokud se prokáže opak, čekají nepříjemné tahanice záložníka Chelsea.

Je těžké určit, kdo říká pravdu, protože ani zkušenější spoluhráči Mikela si nebyli po zápase jistí, zda něco rasistického Clattenburg řekl. Dlouho s Mikelem incident probírali a několikrát se zeptali: "Jseš si jistý?"

Mikel v hádce s rozhodčím Clattenburgem, padla při ní rasistická nadávka?Foto Reuters
Dobře vědí, že Clattenburg mluví silným severo-východním přízvukem, na což poukazuje britský tisk. Mikel si tak snadno mohl splést slova "Mikel" a "monkey" (opice). Jenže o rasistické poznámce mluví další dva hráči, kteří stáli blízko arbitra: Ramires a David Luiz – a ten umí anglicky velice dobře.

Clattenburg obvinění odmítá, stejně tak jeho asistenti, kteří vše slyšeli přes vysílačku. Pokud je pravda na straně rozhodčího, pak by se dalo pochopit, proč se odmítl Mikelovi omluvit. Ten žádal omluvu po zápase přímo v šatně sudího, kam zavítal společně s trenéry.

Případem se nyní zabývá policie a Chelsea, kterou dnes večer čeká další duel s Manchesterem United, již úkoluje právníky.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud