1. listopadu 2012 • 16:25

Dva zápasy, 21 gólů. Tak vypadá oslava fotbalu, jásal kapitán Čech

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je typickým fotbalovým výsledkem 0:0? Nic takového neplatí v posledních dnech v Anglii. Ve dvou sledovaných zápasech Ligového poháru tam padlo neuvěřitelných 21 gólů. "Tohle byla opravdová oslava fotbalu," rozjásala výhra Chelsea nad Manchesterem United brankáře Petra Čecha.



Den po famózním obratu Arsenalu proti Readingu (7:5) jen málokdo čekal, že by se podobné gólové hody měly opakovat. Přesto na Stamford Bridge domácí oplatili Manchesteru United nedělní ligovou porážku ve velkém stylu. Ve středu večer ho porazili 5:4.

A Čech dovedl Chelsea k postupu jako kapitán. "Já zápas Arsenalu viděl a říkal jsem si, jak je možné, že padne dvanáct gólů, když se jindy hraje v úplně stejném tempu a je to třeba jen 1:0. To jsem ještě netušil, že náš souboj s Manchesterem dopadne podobně," uvedl český reprezentant na svých internetových stránkách.

Je opravdu neskutečné, jak v Anglii řádí tento týden střelci. Vždyť v posledním kole české Gambrinus ligy bylo k vidění jen 16 gólů, tedy v průměru dvě trefy na zápas. V Anglii ve zmíněných šlágrech byl průměr víc jak pětkrát vyšší!

Na Ostrovech se žádné škudlení nekoná a gólová úroda přitáhla značnou pozornost k soutěži, která se v ostrovní hierarchii jinak nachází až na třetím místě po Premier League a FA Cupu a dostávají v ní příležitost často jen obvyklí náhradníci. Kdo přišel na stadiony, nemusel litovat. "Pro lidi to musí být neskutečné. Kvůli tomu na fotbal chodí," vyzdvihnul Čech.

Fotbalisté Chelsea slaví poté, co díky závěrečnému obratu porazili po prodloužení v ligovém poháru Manchester United
Fotbalisté Chelsea slaví poté, co díky závěrečnému obratu porazili po prodloužení v ligovém poháru Manchester United

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

37. kolo
Články odjinud


Články odjinud