3. listopadu 2012 • 16:36

VIDEO: Van Persie svůj gól neslavil: Proč? Arsenal má můj respekt

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Z Robina van Persieho je opravdový „rudý ďábel“. Na svůj letní přestup dal v sobotu nizozemský útočník gólovou pečeť, kterou zničil svůj bývalý klub Arsenal. Manchester United vyhrál doma zápas Premier League 2:1. Van Persie měl navíc podíl i na druhé trefě týmu z Old Trafford. Fanoušci Arsenalu tak budou nejspíš nizozemského snajpra nenávidět zase o pořádný kus víc.



Fanoušci londýnského klubu začali hráče nenávidět v létě, když neodolal vábení z Old Trafford. „Zrádce!“ bylo slyšet z jejich tábora. Teď ale jejich zloba dostala o stupeň větší sílu. Právě Van Persie totiž pomohl složit Arsenal gólem na lopatky.

Chvíle nizozemského snajpra přišla už ve třetí minutě. Rafael unikl po křídle a poslal míč do vápna. Tam chyboval nedůrazný Vermaelen a pustil Van Persieho do zakončení. Rudý ďábel Robin práskl do míče a ten se zastavil až v síti. Stadion Old Trafford byl u vytržení a šílel radostí. To byl start snů.

Fotbalisté Manchesteru United si poradili i díky brance Van Persieho s Arsenalem
Video se připravuje ...

"Byl to pro mě zvláštní zápas. Celý den byl jiný než ostatní," konstatoval pro Sky Sport Van Persie. Ten svou trefu do sítě soupeře neslavil.

"To je přece jasné, proč to tak bylo. Hrál jsem v Arsenalu osm let a byla to fantastická doba. Chtěl jsem tím vyjádřit respekt k fanouškům Arsenalu, manažeru Wengerovi, no prostě respekt k celému klubu," dodal.

Jen v táboře „kanonýrů“ mohli fandové puknout vzteky. Muž, který v dresu Arsenalu nasázel sokům 132 gólů, se teď těšil ze zásahu v jejich síti. Persie možná hněv trochu zmírnil tím, že se v závěru první půle nepostavil k penaltě (Rooney ji neproměnil). Jinak byl ale ústřední hvězdou duelu.

S nadhledem bral situaci manažer hostů Arséne Wenger. Ten na startu sezony tvrdil, že nenávidí chvíle, kdy se Robin van Persie raduje z gólu v dresu United. Když se ale oba muži v poločase potkali, nizozemského útočníka přátelsky objal a pozdravil se s ním.

VIDEO: Rooney nedal proti Arsenalu penaltu

Van Persie ale po pauze dál nešetřil svůj bývalý klub. V 66. minutě se dostal Nizozemec sám před gólmana, jenže ten vyškrábl míč na roh. Po něm už ale „rudí ďáblové“ podruhé udeřili. Centr načechral před branku Rooney, jeho parťák Van Persie chytře odclonil bránícího stopera a kapitán Evra neomylně uklidil míč do sítě.

O tom, že mu Arsenalu po fotbalové stránce není skutečně líto, přesvědčil Van Persie fanoušky v 76. minutě. Asistent sudího sice mával ofsajd, Van Persie o tom ale nevěděl a napálil míč chladnokrevně do sítě. Radost mu to ale nezkazilo. Manchester United nakonec vyhrál 2:1.

Rudý ďábel Van Persie řádil na Old Trafford. Do sítě Arsenalu, svého bývalého klubu, dal gól. Manchester United vyhrál 2:1
Rudý ďábel Van Persie řádil na Old Trafford. Do sítě Arsenalu, svého bývalého klubu, dal gól. Manchester United vyhrál 2:1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud