25. listopadu 2012 • 22:00

Dejte Rafovi šanci, nepískejte a nebučte, vyzval fanoušky Čech

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pískot a bučení se na trenéra Rafaela Beníteze při premiéře na lavičce fotbalové Chelsea valily jako velká voda. Španěl sice tvrdil, že se soustředil jako profesionál jen na zápas s Manchesterem City, ale dobře po těle mu určitě nebylo. Za své výroky z doby působení v Liverpoolu to od fanoušků Chelsea schytal. Gólman Petr Čech ale příznivce „Blues“ žádá, aby dali novému kouči šanci pracovat s týmem na zlepšení.



Před pár dny se ze Stamford Bridge musel předčasně pakovat oblíbený manažer Roberto Di Matteo a fanoušci jeho jméno v neděli vyvolálali a tleskali. Děkovali mu tak za to, že Chelsea dovedl k triumfu v Lize mistrů.

Klopýtání touto soutěží mu paradoxně nyní zlomilo vaz a šanci dostal Benítez. Kariéru na lavičce Chelsea odstartoval hubenou remízou 0:0 s Manchesterem City.

„Bohužel nemůžeme změnit historii. Když Benítez vedl Liverpool, byl naším velkým soupeřem. Ale teď je v našem klubu a pokouší se něco změnit. Chce nás nastartovat, abychom zase začali vítězit,“ prohlásil Petr Čech.

Španělský trenér Rafael Benítez při premiéře na lavičce Chelsea, vzkazů fanoušků si raději nevšímalFoto EPA

Fanoušky požádal, aby měli s novým manažerem trpělivost. „Samozřejmě jsme v šoku z toho, že byl Di Matteo odvolán. Byla to pro nás špatná zpráva, protože my na hřišti jsme odpovědní za to, jaké jsou výsledky,“ hledal chybu nikoliv v trenérovi český reprezentant. „Bohužel vyměnit celý tým nejde a tak přivedli nového manažera,“ dodal.

Čech vyzval příznivce Chelsea, aby se zkusili povznést nad minulost. „Nový trenér potřebuje dostat šanci na to, aby dokázal, co umí. Začneme od nuly, od začátku,“ žádá fanoušky ke shovívavosti směrem k bývalému trenérovi rivala z Liverpoolu.

Chelsea pod vedením Beníteze remizovala s Manchesterem City
Video se připravuje ...

„Uhráli jsme remízu s mistrem, to není úplně špatný výsledek. Nový manažer teď potřebuje čas na to, abychom se ještě víc zvedli.“

Benítez během působení v Liverpoolu mluvil nelichotivě o Chelsea i fanoušcích Blues. Řekl třeba, že by angažmá v tomto klubu nikdy nepřijal. Fanoušci mu teď jeho slova oplácejí.

V neděli na španělského kouče čekaly transparenty, které jej nabádaly k odchodu z klubu, případně fanoušci dávali najevo, že Benítezovi nevěří. Už za pár dnů se uvidí, zda Čechova slova zabrala a fandové "Blues" dají Španělovi na chvíli pokoj.

Samotný Benítez před novináři machroval, že reakce fanoušků nevnímal a jako profesionál se soustředil jen na hru. "Věřím, že pochopí, že jsem v klubu kvůli tomu, abychom dosáhli úspěchů," poznamenal Benítez.

Gólman Chelsea Petr Čech po zápase Premier League s Manchesterem City vyzval fanoušky Blues k tomu, aby neuráželi nového manažera Beníteze a dali mu čas na práci
Gólman Chelsea Petr Čech po zápase Premier League s Manchesterem City vyzval fanoušky Blues k tomu, aby neuráželi nového manažera Beníteze a dali mu čas na práci

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud