10. prosince 2012 • 12:11

Mancini vletěl do kabiny a řval. Je to tvoje vina, slyšel Hart

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Porážka s městským rivalem Manchesterem United (2:3) v posledních sekundách dopálila manažera „citizens“ Roberta Manciniho. Byl vzteky bez sebe a po zápase seřval čtyři hráče, které obvinil z dramatického ukončení neporazitelnosti City – Harta, Balotelliho, Téveze a Nasriho.



Roberto ManciniFoto EPA
„Mancini zešílel a rozhodl se bojovat s úplně každým,“ řekl nejmenovaný hráč, kterého cituje britský deník The Sun.

Nejprve začal u brankáře Joe Harta, kterému vyčetl tři góly ze tří střel na branku. „Je to tvoje vina!“ slyšel anglický gólman.

Pak se zaměřil na trojici Balotelli–Tévez–Nasri.

S prvním jmenovaným nebyl Mancini spokojen kvůli jeho laxnosti, špatným pohybem a neustálými finesami, které mu absolutně nevycházely a ztrácel míče. Např. nepovedená patička, která italského kouče namíchla natolik, že okamžitě signalizoval střídání. Na hřiště poslal Carlose Téveze.

„Balotelli by měl začít přemýšlet o své práci. Chtěli jsme od něj víc, nemůže hrát jako dneska,“ řekl Mancini.

Střídání fotbalistům Manchesteru City pomohlo. Dvěma góly smazali dvougólové manko a sahali minimálně po dobu. Jenže byl to právě Tévez, kdo se výrazně podílel na třetí a vítězné brance United.

Argentinský útočník nejenže přímý kop, který proměnil Van Persie, zavinil, ale také utekl ze zdi. „Nevím, proč to udělal. Volal jsem na Carlose, aby se vrátil do zdi, ale byl jsem příliš daleko. Asi mě neslyšel,“ kroutil hlavou Mancini.

Nasri sice byl jedním ze tří hráčů, kteří postavili zeď, nepochopitelně se však schoval za Džeka a ještě se nataženou nohou dotknul míče, čímž zmařil Hartovu snahu střelu zneškodnit.

United rozhodli o svém vítězství v nastavení
Video se připravuje ...

„Bylo chybou, že ve zdi stáli jen tři hráči. Vlastně dva a půl hráče,“ kritizoval trenér „citizens“ Nasriho.

„Jestli je tam (do dráhy střely) potřeba strčit hlavu, tak tam tu hlavu strčíte. Zeď měla být zkrátka postavená lépe. Myslím, že bychom takové situaci měli v poslední sekundě věnovat větší pozornost.“

Manchester City momentálně ztrácí na United šest bodů. Nicméně Mancini tvrdí, že tento zápas v boji o mistrovský titul nic nenaznačil. „Pohled na tabulku není nejlepší, ale sezona je dlouhá. Máme čas to napravit,“ dodal.

Rio Ferdinand si z vyhroceného derby odnesl krvavý šrám
Rio Ferdinand si z vyhroceného derby odnesl krvavý šrám

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud