14. prosince 2012 • 14:46

Nová role Henryho: V Arsenalu by měl pomáhat Arsénu Wengerovi

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Miláček fanoušků už sochu před Emirates Stadium má, v lednu se téměř jistě vrátí na místo někdejší slávy. Thierry Henry Arsenalu pomůže na hřišti, stejně jako minulou zimu si do Anglie odskočí na hostování z New York Red Bulls. 35letý forvard by v trápícím se klubu nemusel plnit jen hráčskou roli. Jeden z hlavních akcionářů volá po tom, aby francouzský ostrostřelec pomáhal Arsénu Wengerovi s vedením mužstva.



Manažer Wenger je blízko k dohodě, aby Henry od ledna přišel do Arsenalu na hostování. Alisher Usmanov, druhý největší akcionář klubu, si myslí, že by francouzská legenda mohla plnit ještě jinou roli.

"Thierry by neměl být v klubu zaměstnán jen jako hráč. Má ještě jinou roli, mnohem důležitější," naznačuje. "Vemte si Patricka Vieiru v Manchesteru City. Také byl symbolem Arsenalu a teď pomáhá jinému klubu. Tomu u Henryho musíme zabránit," vyzývá.

Návrat jako z pohádky Návrat jako z pohádkyFoto EPA

Nejlepší střelec historie "kanonýrů" by měl pomoct Arséne Wengerovi s řízením mužstva.

"Přítomnost šampiona radikálně změní duši týmu. To Thierry předvedl loni. Ale myslím si, že takový návrat se může povést jen jednou. Samozřejmě rozhodnutí záleží jen na něm," říká Usmanov s tím, že by jej už raději viděl v jiné než hráčské pozici.

Zároveň nepopírá, že s útočníkem udržuje přátelský vztah. "Nemám žádný reálný vliv na rozhodnutí v klubu, ale existuje několik hráčů, se kterými jsem v kontaktu," připomněl Usmanov fakt, že se stále nemůže dostat do představenstva Arsenalu.

Wenger už se v minulosti vyjádřil o tom, že Henry bude ovlivňovat fotbal také po skončení kariéry. Francouzský zabiják však i v pětatřiceti válí v americké MLS a konec aktivní kariéry zatím neplánuje.   

Arsenal prožívá jednu z nejhorších sezon novodobé historie. Naposledy v Ligovém poháru vydýchával prohru se čtvrtoligovým Bradfordem. "Jsme k smíchu," bouřili se fanoušci po šokujícím vyřazení.

Ještě nikdy se manažer Arséne Wenger nedostal ve své funkci pod takový tlak. Slibuje nová zvučná jména za velké peníze a návrat na výsluní. Pomůže mu spasitel Henry, který v klubu prožil svá nejlepší léta kariéry?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud