12. prosince 2012 • 17:25

Odejde za Van Persiem? Hvězdu Arsenalu Walcotta lanaří United

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Robin van Persie, před ním Cesc Fábregas, Samir Nasri nebo Gael Clichy. Arsenal by v zimě mohl přijít o další hvězdu a miláčka publika. Novou smlouvu stále nepodepsal Theo Walcott, o kterého se prý silně zajímá Manchester United. Opustí Arséne Wengera mladý kanonýr?



Arsenal sedm let čeká na vyhranou trofej, trpělivost fanoušků klesá na mrazivé minimum. S tím, jak klub postrádá velké úspěchy, pravidelně mizí i nejlepší hráči. V zimě vážně hrozí odchodem Theo Walcott, momentálně nejlepší střelec týmu.

Třiadvacetiletému mladíkovi v létě končí smlouva, s Arsenalem se stále nedohodl na novém kontraktu. Klub mu nabídl 75 000 liber týdně (2,3 milionu korun) na pět let, což Walcott odmítl podepsat. Požaduje okolo 100 000 liber týdně (přes tři miliony korun).

Rychlík Arsenalu Theo Walcott Rychlík Arsenalu Theo WalcottFoto Profimedia.cz

Rychlé křídlo nahání několik klubů, v Anglii situaci sonduje například Chelsea, Manchester City nebo Liverpool.

Podle britského Daily Mail má k hráči nejblíž Manchester United, který už v létě Arsenalu vyfoukl Robina van Persieho.

K dohodě by mohla přispět hráčská kompenzace. Alex Ferguson přestal stavět Portugalce Naniho, se kterým už příliš nepočítá.

Wenger naopak technického záložníka bedlivě sleduje, navíc hraje na podobné pozici jako Walcott.

Arsenal Walcotta v zimě prodá, pokud se s hráčem nedohodne na nové smlouvě do konce roku. Cena anglického reprezentanta se pohybuje okolo osmi milionů liber (zhruba čtvrt miliardy korun), což ve srovnání s jinými hvězdami není nijak závratná suma.

Arsenal ale Walcotta nemůže v zimě donutit k odchodu, pokud s prodejem nebude souhlasit. Na to spoléhají v City a Chelsea, kteří by Walcotta brali spíš až v létě zadarmo jako volného hráče.

Pro "Kanonýry" by konec Walcotta znamenal obrovskou ztrátu. Odešel by další šikovný zakončovatel, navíc oblíbenec publika. Arsenal letos prožívá hrůznou sezonu a ztráta opory by pozici manažera Wengera jistě neusnadnila.

Walcott působí v Arsenalu od svých šestnácti let, v klubu kroutí už osmou sezonu. V květnu 2006 se stal nejmladším hráčem historie, který nastoupil za anglickou reprezentaci. Tehdy mu bylo 17 let a 75 dní.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud