17. prosince 2012 • 14:20

SESTŘIHY z Anglie: Tvrdá K.O. pro Michua i Liverpool

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNĚ NA WWW.ISPORT.CZ | Fotbalisté Manchesteru United zdolali v 17. kole anglické ligy Sunderland 3:1 a v čele tabulky si udrželi šestibodový náskok před svým městským rivalem Manchesterem City. Ten se oklepal z nedělní prohry v derby a porazil Newcastle rovněž 3:1. Podívejte se na exkluzivní sestřihy nejen z těchto zápasů.



United otevřeli skóre v 16. minutě po akci Younga, který ustál souboj a odcentroval na již dvanáctý gól v sezoně kanonýra Robina van Persieho. Už za další tři minuty potěšil fanoušky na stadionu Old Trafford pohlednou trefou na zadní tyč Cleverley. Třetí gól přidal po pauze Rooney.

Sunderland pouze snížil na konečných 1:3 zásluhou někdejšího hráče United Campbella, který se trefil po čtyřech minutách na hřišti. United díky dnešním bodům již jistě stráví Vánoce na prvním místě. V posledních třech případech, kdy se tak stalo, slavili i mistrovský titul.

Sestřih Manchester United - Sunderland 3:1
Video se připravuje ...


Svěřenci trenéra Roberta Manciniho, který ve středu završí třetí rok na lavičce City, se dostali do vedení v desáté minutě. Po přihrávce Nasriho střílel pohodlně do prázdné branky Agüero. Šest minut před přestávkou přidal druhý gól hlavou po rohovém kopu Javi García.

Newcastle, který na vítězství nad City čeká už sedm let, zdramatizoval duel krátce po půli, kdy se chytrou hlavičkou trefil Ba. Vyrovnat však již nedokázal, první výhru v prosinci pojistil obhájci titulu záložník Yaya Touré.

Queens Park ukončil v 17. kole nejdelší čekání na úvodní vítězství v ročníku v historii Premier League. Pod novým koučem Harrym Redknappem i počtvrté bodoval a díky výhře 2:1 nad Evertonem, kterou zařídil dvěma góly Taarabt, se navíc odpoutal z poslední příčky tabulky.

Liverpool v posledních dvou ročnících nedokázal třikrát za sebou vyhrát a na dva předchozí triumfy nenavázal ani dnes. S Aston Villou prohrál doma 1:3, když jeho jedinou branku vstřelil až tři minuty před koncem kapitán Gerrard.

Sestřih Liverpool - Aston Villa 1:3
Video se připravuje ...

Fotbalisté Tottenhamu porazili v anglické lize Swansea 1:0 a po 17. kole se vrátili na čtvrté místo tabulky před Everton. Hosté ani na patnáctý pokus nedokázali na londýnském stadionu White Hart Lane zvítězit.

O páté domácí soutěžní výhře Tottenhamu za sebou rozhodl v 75. minutě belgický obránce Jan Vertonghen tvrdou ranou po Walkerově standardní situaci. Hráči Swansea domácího brankáře Huga Llorise nepřekonali a jsou desátí. Závěr zápasu pak poznamenala strkanice hráčů obou týmů po zákroku gólmana Llorise. Ten vyrážel dlouhý pas a pěstí přitom drsně sejmul nabíhajícího Michua.

Sestřih Tottenham - Swansea 1:0
Video se připravuje ...

Sestřih West Brom - West Ham 0:0
Video se připravuje ...

Sestřih Stoke - Everton 1:1
Video se připravuje ...

Sestřih QPR - Fulham 2:1
Video se připravuje ...

Sestřih Norwich - Wigan 2:1
Video se připravuje ...

Newcastle - Manchester City 1:3
Branky: 51. Ba - 10. Agüero, 39. Javi García, 78. Y. Touré

Liverpool - Aston Villa 1:3
Branky: 87. Gerrard - 29. a 51. Benteke, 40. Weimann

Manchester United - Sunderland 3:1
Branky: 16. Van Persie, 19. Cleverley, 59. Rooney - 72. Campbell

Norwich - Wigan 2:1
Branky: 15. Pilkington, 64. Hoolahan - 51. Maloney

QPR - Fulham 2:1
Branky: 52. a 68. Taarabt - 88. Petrič

Stoke - Everton 1:1
Branky: 52. Jones - 36. vlastní Shawcross

Tottenham - Swansea 1:0
Branka: 75. Vertonghen

West Bromwich - West Ham United 0:0

Chelsea - Southampton: utkání bylo odloženo kvůli účasti Chelsea na MS klubů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud