23. prosince 2012 • 20:20

Drsňák Škrtel si zkusil roli tatéra. Třásla se mi ruka, přiznal

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádný drsňák je slovenský fotbalista Liverpoolu Martin Škrtel. Ten si totiž krátce před Vánocemi vyzkoušel na chvíli roli tatéra. Důrazný obránce tak pomáhal vydělat peníze pro rodiny obětí neštěstí v Hillsborough, kde v roce 1989 zemřelo 96 fanoušků Reds.



Netradiční akce se uskutečnila v jednom z tetovacích studií v Liverpoolu a přišlo na ní přesně 96 fanoušků klubu z Anfield Road (zájem byl daleko vyšší). Jeden z nich sebral odvahu a nechal se tetovat právě slovenským reprezentačním obráncem, i když ten nikdy nic podobného nedělal.

Osmadvacetiletý stoper ve skutečnosti jen dokončil rozpracované dílo jednoho z profesionálů. Pak se nechal slyšet, že nic podobného do budoucna praktikovat nebude.

„Třásla se mi ruka. Myslím, že jsem tetoval poprvé a taky naposledy,“ nechal se slyšet fotbalista, který před svým tatérským výkonem dostal školu od profesionála.

„Do té doby, než jsem do Liverpoolu přestoupil, tak jsem toho moc o těch událostech, ke kterým došlo v Hillsborough nevěděl. Až když jsem byl v klubu nějaký čas, pochopil jsem, jaká tragédie se tam stala. Je úžasné, jak se fanoušci Liverpoolu i celý klub dali dohromady,“ dodává.

I Škrtelovým přičiněním narostl výnos z akce o 1500 liber. Za tetování od slovenského stopera zaplatil fanoušek tisíc liber a za další pětistovku si koupil Barry Nichols ještě jeho podepsaný dres.

„Těší nás, že Martin tuhle akci podpořil. Sice nás trochu zaskočil, že nikdy předtím nikoho netetoval, ale dopadlo to dobře,“ smál se Nichols.

Projekt na pomoc rodinám obětí tragédie z Hilsborough podpořili i bývalí hráči Liverpoolu Kenny Dalglish a Alan Hansen, komik John Bishop, hudebníci Paul McCartney a Robbie Williams.

Slovenský obránce Martin Škrtel se raduje, právě vstřelil gól do sítě Manchesteru City ve 2. kole Premier League. Na konci zápasu však chyboval a soupeř toho využil k vyrovnání na 2:2
Slovenský obránce Martin Škrtel se raduje, právě vstřelil gól do sítě Manchesteru City ve 2. kole Premier League. Na konci zápasu však chyboval a soupeř toho využil k vyrovnání na 2:2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud