26. prosince 2012 • 15:57

Benítez pustí Chelsea žilou. Za Villu nabídne Barce balík - dvanáct milionů liber

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský manažer Rafa Benítez se hodlá v novém roce odvázat a pustí Chelsea žilou. Plánuje totiž oslovit útočníka Barcelony Davida Villu a za mistra světa je podle listu The Sun ochoten vysázet pěkný balík – dvanáct milionů liber. „Budeme se během ledna snažit najít ty správné hráče,“ prohlásil o možných posilách Španěl, jenž je v Chelsea v roli dočasného manažera.



„Blues“ se tak v lednu pustí do bitvy o Davida Villu, hráče, který je v hledáčku Manchesteru City, Liverpoolu i Arsenalu. Benítez však věří, že šance Chelsea získat španělského útočníka jsou vyšší než u konkurentů. Na Stamford Bridge totiž hraje Villův kamarád Fernando Torres a to je podle manažera velké plus při vábení hvězdy.

Villa se totiž již dříve nechal slyšet, jak si s Torresem dokonale sedne. „Fernando a já si dobře rozumíme na hřišti i mimo něj. Vzájemně se doplňujeme, když jsme na hřišti spolu, vyhovuje mi to,“ řekl útočník.


Jednatřicetiletý útočník navíc není spokojený s herním vytížením v Barceloně. Po vážném zranění, kdy vypadl ze sestavy na řadu měsíců, se nedostává do hry tak, jak by chtěl. Cítí se být přitom ve formě, ale často vysedává jen na lavičce náhradníků.

Benítez také zvažuje, že by hráče zkusil získat na hostování, ale na to nejspíš v Katalánsku slyšet nebudou. Ředitel fotbalové Barcy Andoni Zubizaretta řekl, že v lednu žádné takové nabídky pro hvězdy nebude klub řešit.

Otázkou také je, jak se k požadavku Beníteze postaví ruský pracháč Roman Abramovič, majitel Chelsea.

Ten dal za úkol manažerovi omladit tým, proto už klub nepočítá se službami nejlepšího střelce londýnského klubu v historii Lamparda, jemuž je 34 let a má si v lednu hledat nový klub. Villovi je jen o tři roky méně, takže se nemusí ruskému boháči jeho nákup zamlouvat. Jasno o tom ale bude až v lednu.

David Villa během zápasu Ligy mistrů se svým spoluhráčem Thiagem
David Villa během zápasu Ligy mistrů se svým spoluhráčem Thiagem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud