30. prosince 2012 • 19:00

Lampard dvěma góly zničil Everton, Liverpool smetl QPR 3:0

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen poločas odchytal český brankář Petr Čech ve svému 400. zápase v dresu londýnské Chelsea. Duel na hřišti Evertonu nedohrál kvůli poraněnému stehennímu svalu. Ale i bez něj dokázali "blues" utkání otočit a zvítězit 2:1. Obě branky vstřelil Frank Lampard.



Chelsea se po vítězství vrátila na třetí místo v tabulce. Před čtvrtým Tottenhamem má dvoubodový náskok. Na vedoucí Manchester United už ale tým trenéra Rafaela Beníteze ztrácí 11 bodů, má však utkání k dobru.

Everton poslal do vedení už ve druhé minutě Steven Pienaar, který dorazil střelu Victora Anichebeho do tyče a připravil Čecha po dvou zápasech bez inkasovaného gólu o neprůstřelnost. Brankovou konstrukci poté domácí trefili ještě dvakrát - v obou případech se o to postaral Nikica Jelavič. V deváté minutě z přímého kopu, po přestávce zase poslal míč do tyče hlavou.

Lampard se poprvé prosadil tři minuty před koncem prvního poločasu po Ramiresově centru, kdy vyrovnal na 1:1. O výhře kapitán Chelsea rozhodl v 72. minutě a řekl si o prodloužení v létě končící smlouvy.

Everton - Chelsea 1:2 (1:1)
Branky: 2. Pienaar - 42. a 72. Lampard.

 

V druhém dnešním utkání Liverpool vyhrál na hřišti posledního Queens Parku 3:0, přestože se musel obejít bez trenéra Brendana Rogerse. Devětatřicetiletý kouč chyběl kvůli nemoci a tým proto vedli asistenti Mike Marsh a Colin Pascoe, druhý jmenovaný však kvůli nachlazení nesměl k hráčům do šatny.

Na lavičce domácích zaznamenal Harry Redknapp 600. zápas v Premier League a po Alexi Fergusonovi z Manchesteru United a Arsénu Wengerovi z Arsenalu se stal třetím koučem v soutěži, kterému se něco takového povedlo.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud