14. ledna 2013 • 10:36

Čech: Lampard září. Zasloužil by si zůstat, ale nejsem šéf Chelsea

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má Frank Lampard zůstat v Chelsea? Nebo ho má klub pustit jinam. Brankář Petr Čech se legendárního záložníka po vyhraném zápase na půdě Stoke (4:0) zastal. Lampard maká jako mašina, dává góly, Chelsea má prostě v srdci. Gólman zároveň diplomaticky zdůraznil, že není ve vedení klubu a otázka tak nemá směřovat na něj. „Do konce sezony je ještě daleko. Uvidíme, zda nakonec odejde, nebo zůstane,“ poznamenal.



Manažer Rafael Benítez se netají tím, že chce kabinu Chelsea provětrat. Pakovat z klubu by se měli nejzkušenější pleješ – Lampard, Terry a Cole. Kdyby prý ale záleželo na Čechovi a ten měl tu moc, nepustil by Lamparda konkurenci.

VIDEO: Podívejte se, jak si vedla Chelsea na půdě Stoke

Stoke City - Chelsea 0:4
Video se připravuje ...

Odmítl ale spekulovat nad tím, jak by si Chelsea vedla ve chvíli, kdy by záložník v sestavě nebyl.  „Nevím, jestli má šanci zůstat, protože nejsem ve vedení klubu. Ale pokud bude hrát pořád v takovéhle formě, myslím, že bude pořád ve hře i prodloužení spolupráce,“ řekl Čech.

Lampard válí, dává góly (proti Stoke proměnil penaltu). Navíc nedávno prohlásil, že v případné nové smlouvě půjde klidně s penězi radikálně dolů. Souhlasil by se snížením platu ze 150 000 liber týdně na třetinu. Ani to jej ale nejspíš nezachrání.

„Jestli si Frank zaslouží novou smlouvu? Na to se fakt ptejte až ve chvíli, kdy budu jedním z šéfů. Má svůj věk, ale je stále důležitý. Nemusí začínat každý zápas v základní sestavě, ale když přijde na hřiště, je tam vidět kvalita a zkušenost,“ pochválil Lamparda český gólman.

„Znám ho dlouho. Je to fantastický hráč a dýchá pro Chelsea. Je tu spoustu let. Prožil v Chelsea špatné i dobré časy. Většinou byly dobré, ale stejně to ukazuje loajalitu hráče,“ pokračoval ve vychvalování záložníka Čech.

Zároveň ale pochválil i zbytek týmu. „Třeba za zápas proti Stoke si určitě zaslouží poklonu všichni. Byla to skvěle odvedená práce. A není fér mluvit jen o Lampardovi,“ dodal. Tým Stoke prohrál doma poprvé v této sezoně.

Čechovi se nechtělo mluvit ani o tom, zda je vysoká výhra Chelsea signálem, že se ještě může zamíchat do bitvy o titul. „Je to hlavně znamení, že máme dobrý tým, který dokáže zvládnout těžký zápas. To je ta nejdůležitější věc.“

Radost pak měl pochopitelně i z návratu stopera Johna Terryho po dlouhodobém zranění do sestavy Blues. „Je fajn, že je zase zpátky. V týdnu už odehrál poločas za rezervu a určitě bude potřeba, protože zápasů je teď spoustu,“ nechal se slyšet Čech na svých internetových stránkách.

Zdroj: http://www.dailymail.co.uk

Frank Lampard s Petrem Čechem už spolu v Chelsea hrají řadu let. Lampard nejspíš na konci této sezony Blues opustí.
Frank Lampard s Petrem Čechem už spolu v Chelsea hrají řadu let. Lampard nejspíš na konci této sezony Blues opustí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud