28. ledna 2013 • 14:05

Kouč s outsiderem vyřadil Liverpool. Za odměnu může dostat padáka!

Autor: tbl, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Kuchtův gól hlavou byl odvolán kvůli ofsajdu
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE | Včera zajistil klubu největší úspěch za posledních 20 let, brzy ale možná přijde o práci. Kouč třetiligového Oldhamu Paul Dickov dovedl své mužstvo v neděli k pohárové výhře nad Liverpoolem, vaz mu však může zlomit tristní bilance v ligových zápasech. "Je to trapná situace," říká majitel klubu Simon Corney.



Corneyho čeká v nejbližších týdnech těžké rozhodování. Vyřazením Liverpoolu ve 4. kole FA Cupu se Dickov postaral o jedno z největších překvapení fotbalového víkendu. Tak velkého úspěchu dosáhl Oldham naposledy v roce 1994, kdy v FA Cupu postoupil až do semifinále.

V lize je ale pozice klubu podstatně horší. Fotbalisté Oldhamu totiž v posledních osmi zápasech sedmkrát prohráli a jednou remizovali. Nešťastná šňůra se táhne už od 15. prosince a od sestupového pásma nyní klub dělí jediný bod .


I proto nechtěl bezprostředně po zápase businessman Corney skotského kouče podpořit. "Dny jako tento jsou úžasné, ale prioritou je hlavně udržení v lize," utrousil před novináři a naznačil, že Dickov bude možná stejně nahrazen.

O den později však přeci jen částečně ustoupil. Spokojený není, ale trenér zatím v klubu zůstává.

"Máme skvělý vztah, ale Paul si za tlak na svou osobu může sám. Když prohrajete sedm z osmi zápasů, je jasné, že budete pod tlakem," vysvětloval v televizi svá nedělní slova a dodal: "Doufám, že výhra nad Liverpoolem tým nakopne a už se o koučově budoucnosti nebudeme muset bavit."

Za Liverpool snižoval Suárez
Za Liverpool snižoval Suárez

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud