25. února 2013 • 11:23

To byl gól. Lukaku ukázal, že je budoucí hvězdou Chelsea

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Je to kladivo. Tank, který soupeře zválcuje. Rozdrtí. A zašlape do země. Romelu Lukaku, teprve devatenáctiletý útočník, v sobotu ukázal, že z něj roste velká superstar. Proti Sunderlandu podal výtečný výkon, který okořenil dvěma góly. A jeho West Brom zvítězil 2:1. Dámy a pánové, to on je budoucnost ofenzivy Chelsea.



Romelu LukakuFoto EPA
Romelu Lukaku je investicí za osmnáct milionů liber, se kterou má Chelsea velké plány.

Není divu, že její skauti pozorně sledují každý jeho pohyb na hřišti, kde podává skvělé výkony. Mimo něj je zase ukázkovým profesionálem.

Lukaku se nechová povýšeně jako většina jeho vrstevníků. Zdobí jej skromnost. A to i po zápase se Sunderlandem, který rozhodl dvěma góly.

„Ani Cristiano Ronaldo nikdy neřekne, že je něco perfektní. Neustále na sobě pracuje. Takže si vezmu kopii tohoto zápasu domů na DVD a podívám se, co jsem dnes udělal špatně,“ řekl po utkání Lukaku.

Hvězda West Brom, kam byl v létě zapůjčen právě z Chelsea, sleduje ze záznamu každý svůj zápas. Prý z toho důvodu, aby dokonale znal hru spoluhráčů i tu svou.

„Je to normální, pokud chcete hrát na top úrovni. Sice mi je teprve devatenáct let, ale nechci ztrácet čas. Tohle všechno využiji v budoucnu,“ vysvětlil novinářům.

VIDEO | Podívejte se na kladivo jménem Lukaku

Lukaku na sobě pracuje tak intenzivně, že dokonce požádal trenéry WBA o nový tréninkový program. Do nejbližšího zápasu s Chelsea totiž zasáhnout nemůže, a tak bude do soboty alespoň trénovat dvakrát denně. Aby byl maximálně připraven pro další zápas.

Při pohledu nejen na parametry, ale zejména na profesionalitu Lukaka se nelze divit, že v něm Chelsea vidí nového Didiera Drogbu.

Dalším důvodem, proč by mohl už od příští sezony nastupovat v její sestavě, jsou gólové statistiky.

V porovnání s Fernandem Torresem jasně vládne. V letošním ročníku Premier League nasázel v dresu West Brom už dvanáct branek, zatímco padesátimilionový útočník jen sedm.

Romelu LukakuFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud