18. března 2013 • 14:04

Likvidační faul sudí ani nepískl. McManaman hanobí slavné jméno

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejen česká fotbalová liga se diví výrokům rozhodčích. Jenže zatímco domácí soutěž překvapuje někdy až nevysvětlitelná přísnost mužů v černém, anglickou Premier League vyděsila jejich šokující nečinnost. Brutální faul domácího hráče Calluma McManamana na Massadio Haidaru v zápase Wigan-Newcastle neodměnil sudí ani kartou.



Nosí slavné jméno, je vzdáleným příbuzným legendárního anglického reprezentanta Stevea McManamana, tentokrát ale Callum McManaman rodinný štít zneuctil. Jednadvacetiletý útočník Wiganu nepochopitelným faulem ohrozil kariéru soupeře v utkání proti Newcastlu.

Terčem jeho brutálního faulu se stal Massadio Haidara, který sám šel na hřiště po dvaceti minutách za zraněného Mathieua Debuchyho. Haidara akorát odehrál míč a došlápl levou nohou, když mu surově trefil koleno McManaman.

VIDEO: Brutální faul v utkání Wigan-Newcastle (0:45)

Jenže Mark Halsey do píšťalky nezafoukal. Nevytáhl zaslouženou odměnu v podobě červené karty. Dokonce se incident obešel i bez té žluté. Co je nejneuvěřitelnější – nebyl ani odpískán faul.

Přesto byla nakonec hra přerušena. Haidara nebyl schopen pokračovat ve hře a musel být ošetřen. Po několikaminutové péči týmového lékaře byl ze hřiště odnesen na nosítkách a následně převezen do nemocnice. Podle prvních prohlídek má poničené vazy v koleni. McManamanovi nyní hrozí minimálně třízápasový trest.

Po nebezpečném faulu se oprávněně nezlobili pouze fanoušci na tribuně. Na McManamana se chtěl vrhnout dokonce asistent trenéra Newcastlu John Carver, jeho zlost a následná potyčka s wiganským protějškem Grahamem Barrowem mu vynesla vykázání na tribunu.

Sám trenér Newcastlu Alan Pardew byl sice trochu klidnější, rozhodně ne spokojenější. "Jeden z mých hráčů skončil v nemocnici. Z toho mám mnohem horší pocit než z porážky," řekl po zápase, který jeho tým prohrál 1:2.

Pochybný výkon arbitrů neodpískaným faulem totiž neskončil. Solí do otevřené rány Newcastlu byl ještě vítězný gól domácích ze samotného závěru utkání. Arouna Koné míč za čáru podle hostujícího celku dostal pouze za přispění ruky svého spoluhráče Maynora Figueroy.

Je čas udělat fair play pá pá... Zápas Wiganu s Newcastlem sledovali roztodivní fanoušci, dětské hrátky ve stylu Teletubbies ale nahradil hrůzný likvidační faul Calluma McManamana
Je čas udělat fair play pá pá... Zápas Wiganu s Newcastlem sledovali roztodivní fanoušci, dětské hrátky ve stylu Teletubbies ale nahradil hrůzný likvidační faul Calluma McManamana

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

37. kolo
Články odjinud


Články odjinud