18. dubna 2013 • 11:27

Mourinho má konkurenci. Chelsea koketuje s Pellegrinim z Málagy!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že usedne v příští sezonu na lavičku Chelsea José Mourinho, se bere jako téměř hotová věc. Přesto může být všechno úplně jinak! Majitel klubu Roman Abramovič podle informací španělských médií jedná též s Manuelem Pellegrinim, strůjcem senzační jízdy Málagy v letošní Lize mistrů.



José Mourinho zůstává hlavním favoritem na kouče "blues," odkud na konci sezony odejde nepopulární Rafael Benítez. Vedení Chelsea ale neponechává nic náhodě a podle všeho rozhazuje sítě ještě okolo dalších kandidátů.

Sledovaným mužem je Manuel Pellegrini. 59 letý Chilan má pro Chelsea potřebnou kvalifikaci. Trénoval v Realu Madrid, letos dosáhl senzačního úspěchu s Málagou, kdy jen kvůli dvěma smolným gólům v nastavení neprošel přes Dortmund do semifinále Ligy mistrů.

Pellegrinimu za rok končí ve španělském celku kontrakt, momentálně jendá o jeho prodloužení. Málaga kvůli trestu za dluhy příští rok nesmí hrát evropské poháry, kouč má navíc ve smlouvě výkupní klauzuli, po jejíž zaplacení je volný.

José MourinhoFoto profimedia.cz

"Pokud budeme jednat s AS Řím, Chelsea nebo Manchesterem City, Manuel má smlouvu do června 2014 s výstupní částkou 3,5 milionu liber (108,5 milionu korun)," prozradil trenérův agent Jesus Martinez.

Pellegriniho zástupci se s vedením Chelsea setkali minulý pátek v Paříži, kteří naznačili svůj zájem o služby chilského trenéra.

Pro Pellegriniho hraje i fakt, že by chtěl výrazě menší plat než vzývaný Portugalec Mourinho (proslýchá se o částce pěti milionů liber za rok).

Chelsea pokukuje i po dalších jménech. Abramovič uznává práci Davida Moyese v Evertonu či Jürgena Kloppa v Dortmundu.

Londýnský klub podle všeho ještě s oficiální nabídkou počká do doby, než se v lize rozhodne o tom, zda bude příští rok hrát Ligu mistrů. Kdo usedne na horkou lavičku Chelsea? 

Trenér Jose Mourinho by se na lavičku Chelsea mohl vrátit, podmiňuje to ale splněním tří podmínek - chce, aby tým hrál Ligu mistrů, bral 12 milionů liber a také požaduje udržení záložníka Franka Lamparda
Trenér Jose Mourinho by se na lavičku Chelsea mohl vrátit, podmiňuje to ale splněním tří podmínek - chce, aby tým hrál Ligu mistrů, bral 12 milionů liber a také požaduje udržení záložníka Franka Lamparda

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud