5. května 2013 • 16:19

Peklo s gólmany! Vydrovu Watfordu se dva zranili, třetí vyráběl kiksy

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Taková kalamita se nevidí. Fotbalisté Watfordu přišli v posledním kole druhé ligy o jednoho brankáře před zápasem s Leedsem, další musel střídat v prvním poločase. Na jejich místo nastoupil junior Jack Bonham a chybami se podepsal pod oba góly, které jeho týmu vzal naději na přímý postup do Premier League.



Ani dva gólmani jim nestačili. Trenér Watfordu Gianfranco Zola se nestačil divit. Takové rošády s brankáři ještě asi nezažil. Už před výkopem musel zapomenout, že by mezi tyče postavil obvyklou jedničku Manuela Almuniu. Španělský brankář, který si na ostrovech udělal jméno v Arsenalu, se zranil při předzápasové rozcvičce.

Ve 24. minutě přišla další rána. I obvyklá dvojka Watfordu Jonathan Bond nemohl po střetu s útočníkem Leedsu Dominikem Poleonem dál pokračovat. Lékaři ho odnášeli z hřiště dokonce s kyslíkovou maskou, podle lékařů by měl mít zlomený nos. Kvůli ošetřování hráčů se v prvním poločase nastavovalo neuvěřitelných 16 minut!

Na Bondovo místo nastoupil teprve devatenáctiletý Jack Bonham, který ještě hodinu před zápasem ještě netušil, že bude vůbec v nominaci na zápas... Na devatenáctiletého juniorského reprezentanta Irska, který ještě za Watford neodchytal jediné soutěžní utkání, plně dolehla nervozita.

Nepříjemným událostem pro Watford ještě nebylo konec. Ve 42. minutě Poleon po rychlém brejku zakončil proti nezkušenému brankáři, který se nedokázal dohodnout s dobíhajícím obráncem a Leeds vedl 1:0.

VIDEO | Jak Leeds nachytal Bonhama poprvé (gól na 1:0)


Domácí zvládli sice vyrovnat po gólu Almena Abdino, ale pak celý poločas se marně hnali za potřebným vítězství, které by je posunulo v tabulce před druhý Hull. A nepomohl tomu ani Matěj Vydra, který ve žlutém dresu Watfordu vyběhl na trávník v 64. minutě.

Drama však trvalo až do 90. minuty, kdy definitivně zmrazil naděje Watfordu Ross McCormack. I jeho střela se určitě dala určitě chytat – Bonham jeho oblouček rukama jen lehce přizvednul, ale nedokázal míč vyrazit mimo branku. Leeds zvítězil 2:1 a hráči Watfordu popadali zklamaně k zemi.

VIDEO | Jak Leeds nachytal Bonhama podruhé (gól na 2:1)


„Povzbuzoval jsem je do poslední minuty. Nemám jim co vytknout,“ hodnotil Zola výkon svých hráčů. Teď hlavně doufá, že se mu uzdraví Almunia do čtvrtečního úvodního zápasu s Leicesterem v play off o účast v Premier League. „Nemělo by to být nic vážného,“ poznamenal Zola.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud