8. května 2013 • 14:45

Villas-Boas se vrací na Chelsea a kritizuje: Vadil mu Lampardův přístup

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé od vyhazovu z Chelsea se kouč André Villas-Boas ukáže na Stamford Bridge. S Tottenhamem se zde představí dnes večer. Návrat ale nijak zásadně neprožívá. „Není to nic výjimečného,“ tvrdí. Přesto si neodpustil poznámku, že ho Frank Lampard dostatečně za jeho vlády nepodporoval. Právě spory v kabině napomohly k ukončení jeho angažmá v Chelsea už po devíti měsících.



Frank LampardFoto profimedia.cz
Vyostřené hádky mezi AVB a Frankem Lampardem byly mockrát hlavním tématem britských novin. Ale ani jeden nechtěl jejich osobní vztah řešit přes média. Až doteď.

Villas-Boas před dnešním zápasem (20:45) nešetřil kritikou a odsoudil Lampardův přístup během jeho angažmá u týmu „blues“.

„Ze strany Franka Lamparda jsem necítil dostatečnou podporu. To je pravda,“ připustil portugalský kouč. „Ale nikdy jsem nezpochybnil jeho schopnosti a kvality.“

Nyní už ale podle Villase-Boase nezáleží na tom, kdo jej podporoval a kdo ne. Tvrdí, že vyhazov z něj udělal lepšího manažera.

André Villas-BoasFoto Reuters

André Villas-BoasFoto EPA
Aby se ale pomstil dokonale, Tottenham dnes musí Chelsea porazit. Jedině tři body posunou „kohouty“ před čtvrtý Arsenal a bodově se dorovnají právě Lampardovi a spol. Momentálně je Boasův tým v tabulce na pátém místě.

„Na rozdíl od Chelsea jsme porazili všechny velké týmy. Máme skvělou příležitost vzít osud do svých rukou,“ hlásí AVB.

A zdůraznil, že návrat na Stamford Bridge není pro něj ničím výjimečný. „Chelsea je zkrátka klub, ve kterém jsem působil. Mám na ní dobré, ale i špatné vzpomínky jako všichni ostatní,“ vysvětlil.

O modrém klubu také řekl, že mu chybí styl, což z něj dělá neviditelný tým. A že byl kdysi „smrtící mašinou“ – prý za trenéra Josého Mourinha, kterému tenkrát Villas-Boas dělal asistenta.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud