10. května 2013 • 09:34

Rooney chce do Chelsea. Za Mourinhem! A přestup si hodlá vydupat

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Opakuje se tři roky stará situace: Wayne Rooney opět silně uvažuje nad odchodem z Manchesteru United. Postrádá motivaci a hledá nové výzvy. Kde skončí? U rivala v Chelsea, má jasno britský tisk. Anglického útočníka chce mít ve svém týmu José Mourinho. A vidina spolupráce s renomovaným trenérem je pro Rooneyho nesmírně lákavá.



Když Wayne Rooney v říjnu 2010 podal oficiální žádost o přestup z Manchesteru United, první, kdo projevil o jeho služby zájem, byl José Mourinho. „Pokud chce Rooney odejít, dejte mi ho k telefonu,“ řekl pár minut poté, co Real Madrid porazil AC Milán ve skupině Ligy mistrů.

Ronaldo zůstane v Realu Madrid
Byli jsme lepší, ale na finále to zase nestačilo. Cristiano Ronaldo po konci odvety semifinále Ligy mistrů s Dortmundem.Foto Reuters
V posledních dnes se silně spekuluje také o návratu Cristiana Ronalda do Manchesteru United. Není to výmysl.

Výkonný ředitel anglického mistra David Gill se opravdu sešel v Madridu s agentem Jorgem Mendesem, který Ronalda zastupuje. Ale podmínky transferu by byly tak náročné, že z toho nakonec sešlo. „Ronaldův návrat na Old Trafford je nepravděpodobný,“ píše dnes Guardian.

To spíš mají do Manchesteru United blíže jiní hráči. Kouč David Moyes si chce z Evertonu přivést dvojici Fellaini – Baines.

Teď má Rooney pochybnosti znovu. „Udělám dobře, když zůstanu?!“ ptá se sám sebe den co den. Alespoň to tak vypadá.

Rooney prý ztratil po devíti letech v Manchesteru United motivaci. A přestože jej fanoušci prosí, aby nikam neodcházel, pravděpodobně ho už nikdo nezastaví.

Možná to nezvládne ani David Moyes – tedy jestli vůbec chce. Nový kouč „rudých ďáblů“ se s Rooneym nepohodl už v době, kdy spolu působili v Evertonu. Později se sice usmířili, ale to nic nemění na tom, o čem se šušká v zákulisí United.

„Rooney chce do Chelsea a hodlá si přestup vynutit,“ píše list Daily Mail. Stejný klub označil za nejpravděpodobnější destinaci i Daily Telegraph.

A útočník? Mlčí a mlčí. Na sociální síti twitter si místo prohlášení, kterým by do celé situace vnesl světlo, smazal údaj "hráč Manchesteru United". Nyní tam stojí, že je pouze britským sportovcem společnosti Nike... Naznačil tím něco, nebo se jedná jen o hloupou náhodu?

U Mourinha se nezměnilo nic na tom, že by měl rád Rooneyho ve svém týmu. Chtěl ho do Realu, chce ho i do Chelsea. „Bude to jeho nový Drogba, až vzkřísí jeho kariéru,“ uvažuje Mail.

Nešlo by ovšem o levnou záležitost. Ruský oligarcha Roman Abramovič by musel sáhnout hluboko do kapsy, aby Rooneyho získal. Zvláště, když mluvčí United zopakoval, že "Wayne je neprodejný".

Zklamaný Wayne Rooney poté, co ho trenér Alex Ferguson vystřídal v zápase s West Hamem
Zklamaný Wayne Rooney poté, co ho trenér Alex Ferguson vystřídal v zápase s West Hamem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

37. kolo
Články odjinud


Články odjinud