17. července 2013 • 16:04

Premiéra Kalase: Za Chelsea odehrál poločas, s Terrym gól nedostali

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší fotbalový talent Česka se dočkal! Tomáš Kalas odehrál první utkání za Chelsea pod trenérem José Mourinhem. Portugalský kouč ho zařadil do základní sestavy v přípravném utkání proti celku Singha All-Stars. Dvacetiletý stoper ve dvojici s Johnem Terrym zvládl první poločas. "Blues" gól nedostali a po polovině utkání vedli 1:0. Výsledek se do konce zápasu nezměnil.



Tomáš Kalas si plní fotbalový sen. Vešel se do užšího kádru Chelsea, který odletěl na přípravné turné do Asie. Olomoucký odchovanec dostal šanci hned v prvním utkání asijského turné. Proti Singha All-Stars nastoupil dokonce v základní sestavě po boku Johna Terryho, největší klubové ikony.

Český reprezentant, kterého si Chelsea stáhla před sezonou z Arnhemu, příliš práce neměl. Balony rozehrával spíš kapitán Terry, na Kalase zbývaly krátké přihrávky směrem ke středním záložníkům.

Navíc Chelsea svého soupeře většinu času tlačila, obrannou linii domácí tým příliš neprověřil. Nicméně Kalas si během pobytu na hřišti počínal jistě a neudělal žádnou chybu, což je jistě pozitivní resultát jeho premiéry ve slavném klubu.

Belgický střelec Lukaku se raduje z branky do sítě Singha All-Stars během přípravného turné v Asii
Belgický střelec Lukaku se raduje z branky do sítě Singha All-Stars během přípravného turné v Asii

Kalas odehrál první poločas, do druhé poloviny vyslal kouč Mourinho kompletně odlišnou jedenáctku. Dvacetiletý mladík mohl z placu odcházet spokojený. Chelsea po poločase, který v brance odchytal Petr Čech, vedla 1:0, když pokutový kop proměnil belgický talent Lukaku.

Výsledek zůstal až do konce utkání, ve druhém poločase už se skóre neměnilo. Další zápas má Chelsea naplánovaný na neděli, kdy si zahraje proti výběru Malajsie.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud