23. července 2013 • 15:01

Mourinho už kuje pikle. Změnou termínů chce dostat United pod tlak

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě ani nezačala nová sezona a José Mourinho už má v hlavě plán, jak zkomplikovat její rozjezd pro Manchester United. Kdyby trenérovi fotbalistů Chelsea jeho záměř vyšel, mohl by mít už po třech zápasech jeho tým šestibodový náskok na obhájce titulu. Jak to chce zařídit? Pomocí výměny termínu úvodních zápasů.



Kvůli zápasu o Superpohár s Bayernem Mnichov, který hostí 30. srpna stadion v pražském Edenu, si musí Chelsea posunout utkání 3. kola s Aston Villou. A jak informuje deník Daily Mail, Mourinho by rád tento zápas odehrál už dřív. Konkrétně hned tři dny po prvním zápase sezony s Hull City a pět dní před očekávaným superšlágrem s Manchester United ve druhém kole.

Jak by chtěl Mourinho začít novou sezonu?
18. srpna - proti Hull City
(1. kolo doma)
21. srpna - proti Aston Ville (předehrávané 3. kolo doma)
26. srpna - proti Manchesteru United (2. kolo venku)
30. srpna - proti Bayernu Mnichov (Superpohár v Praze)

Matematika portugalského kouče je jasná. Pokud by se jeho hráčům podařilo vyhrát dva zápasy proti papírově slabším zápasům, přijížděli by na Old Trafford s tříbodovým náskokem. A v případě úspěchu proti United by mohli být už po třech zápasech o šest bodů před úhlavním rivalem.

Tak úspěšný vstup do dostihů o ligové prvenství by mohl mít velký psychologický efekt a zeslabit sebevědomí Manchesteru United, který začíná novou éru pod trénérem Davidem Moyesem. „Není dobré za nimi příliš zaostávat. Dokáží ustát ten tlak,“ tvrdí bývalý obránce United Gary Neville, který byl u toho, když Chelsea během prvního Mourinhova angažmá obrala o prvenství v Premier League.

Vyjde Mourinhův plán? Záležet bude asi nejvíc na stanovisku Aston Villy, vedení soutěže by se proti stavět nemělo.

Chelsea je na turné, v Malajsii má tisíce fanoušků, což dokazoval modrobílý kotel při přípravném utkání. Své fanoušky měl v ochozech i kouč José Mourinho
Chelsea je na turné, v Malajsii má tisíce fanoušků, což dokazoval modrobílý kotel při přípravném utkání. Své fanoušky měl v ochozech i kouč José Mourinho

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud