11. srpna 2013 • 16:58

Van Persie dvěma góly vyškolil Wigan. United slaví zisk Superpoháru

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Fotbalisté Manchesteru United dnes ve Wembley porazili druholigový Wigan 2:0 a podvacáté v historii vyhráli anglický Superpohár (Community Shield). Na lavičce úřadujících ligových mistrů si nový trenér David Moyes odbyl úspěšnou soutěžní premiéru a připsal si i první trofej.



Obě branky United vstřelil nizozemský útočník Robin van Persie. Poprvé se trefil už v šesté minutě, podruhé se proti Wiganu, který v minulé sezoně jako první tým v historii vyhrál Anglický pohár a zároveň sestoupil z nejvyšší soutěže, prosadil po tečované střele v 59. minutě.

Moyes tak s United získal trofej hned při první možné příležitosti. Na slavného Alexe Fergusona, kterého po minulém ročníku po příchodu z Evertonu na lavičce Rudých ďáblů nahradil, mu jich však ještě 37 chybí.

Navíc sám si velké zásluhy na dnešním triumfu nepřipisuje. "Beru to tak, že tohle je další trofej pro Sira Alexe," řekl Moyes po zápase. "Dnes jsem ten tým koučoval, ale byla to odměna za vítězství v Premier League pod Sirem Alexem, takže já na tom moc velkou zásluhu nemám."

Manchester United - Wigan 2:0 (1:0)
Branky: 6. a 59. Van Persie.

Manchester United porazil Wigan 2:0, o obě branky se postaral Robin van Persie, a získal svou první trofej – Community Shield.
Manchester United porazil Wigan 2:0, o obě branky se postaral Robin van Persie, a získal svou první trofej – Community Shield.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud