4. října 2013 • 13:20

Stanici má Čech i Berger. Fotbal a metro v Londýně slaví výročí

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Londýnské metro, nejstarší podzemní dráha na světě, slaví 150 let od svého vzniku. Úplně stejně dlouho funguje i anglická fotbalová asociace. Dvě slavné organizace s ohromnou historií vymyslely netradiční způsob, jak si významné jubileum připomenout společně. Vytvořily speciální mapku metra, na které se stanice jmenují po slavných fotbalistech.



Mezi 367 fotbalových osobností se vešla i česká čtveřice Luděk Mikloško, Pavel Srníček, Petr Čech a Patrik Berger. Naopak chybí Tomáš Rosický Vladimír Šmicer nebo Milan Baroš, tedy další hráči, kteří na sebe v Premier League upozornili.

Názvy stanic jsou hodně nezvyklé. Z Wembley Parku se stala stanice Alfa Ramseyho, z Uptonu Park Bobby Moore a místo do Leytonstone by cestující jeli do zastávky Davida Beckhama.

Speciální mapa londýnského metra Speciální mapa londýnského metraFoto arsenal.com

"Mapa metra je velmi dobře udělaná, jde o skvělý způsob, jak oslavit 150. výroční vzniku fotbalové asociace i londýnského metra," pravil ambassador fotbalového výročí a bývalý skvělý anglický fotbalista Michael Owen. "Jsem velmi potěšen, že mě začlenili do Oxford Circus," dodal spokojeně.

Anglická fotbalová asociace vznikla 26. října 1863, ve stejném roce začalo jezdit i londýnské metro. "Za posledních 150 let se londýnskýn metrem přepravily miliony fotbalových fanoušků. Vxrobením této speciální mapy dáváme jasně najevo, jak označit své společné 150. výročí," cituje server bbc generálního tajemníka asociace Alexe Horna.

Vedle českých fotbalistů se dostalo například na Diega Maradonu, Thierry Henryho, Cristiana Ronalda a další světové hvězdy. Zastoupení na mapce má i Slovensko, které reprezentuje obránce Martin Škrtel.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud