8. října 2013 • 16:12

Lukaku: Chci nastřílet víc gólů než Torres, Ba a Eto’o dohromady

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Romelu Lukaku je snad jediné jméno, které rozděluje Chelsea. I tolik milovaný José Mourinho byl fanoušky kritizován za svůj krok upřednostnit jiné tři útočníky před belgickým tankem. Ten ale boj o místo v sestavě nevzdává, přestože celou letošní sezonu odehraje v Evertonu. Jeho cíl? Nastřílet víc branek než všichni útočníci Chelsea dohromady. Zatím je na dobré cestě…



Lukaku je gólový, ale v Chelsea nepotřebný. Alespoň pro letošní sezonu. Po příchodu Samuela Eto'oa rychle pochopil, že pro něj v týmu „blues“ není místo a zvolil odchod.

José MourinhoFoto Reuters
„José Mourinho se nějak rozhodl a já to musím respektovat. Proto jsem odešel do Evertonu, abych dokázal, že se trenér spletl. Že udělal chybu,“ hlásí Lukaku.

Jak to chce dokázat? Jednoduše: hrát dobře a střílet góly.

„To je jediná věc, kterou můžu udělat. Když to dokážu, lidé uznají, že jsem dobrý fotbalista. Ale těch branek chci nasázet víc než všichni útočníci Chelsea,“ odtajnil svůj cíl.

Možná to zní nereálně, ale našplánuto má Lukaku skvěle. Hovoří za něj statistiky. Ve čtyřech zápasech Evertonu vsítil stejný počet branek. A jeho kolegové? Torres DVA, Ba NULA, Eto'o NULA.

„Ale jedna věc je hrát za Everton, druhá věc je hrát za Chelsea,“ odsekl Mourinho před několika dny a odrazil útok části fanoušků. Tvrdí, že je rozdíl nastupovat za mužstvo, které nemá mistrovské ambice jako jeho tým.

Ale přeci jen – není to až příliš velký luxus, aby „belgický Drogba“ sázel góly v jiném klubu?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud