21. října 2013 • 14:13

Balea prodali za miliardy. Jeho nástupcem je kluk, co nestál ani libru

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Andros Townsend? To je vycházející hvězdička Tottenhamu, která nahradila Garetha Balea. Letos v každém zápase na sebe upozorňuje strhujícími výkony. A je jedno, jestli v dresu londýnského klubu nebo anglické reprezentace. „Nebojí se ničeho a daří se mu,“ pochvaluje si manažer Tottenhamu André Villas-Boas. Townsend, který skóroval ve včerejším utkání proti Aston Ville (2:0), je velkým příslibem do budoucnosti.



Tottenham za Garetha Balea utržil 91 milionů eur, podobnou částku utratil v létě za nové posily. Přišli Paulinho, Chadli, Soldado, Capoue, Lamela nebo Eriksen.

Ale kdo nahradil Balea? Dvaadvacetiletý kluk, který nestál ani libru.

Andros Townsend je odchovancem Tottenhamu a fotbalově vyrost v jeho akademii. Zdobí ho rychlost, pohyb bez míče, technika, přesné centry a neuvěřitelná pracovitost.

„Trpělivě čekal na svou šanci a dostal ji. Teď má velkou motivaci udržet se v prvním týmu Tottenhamu,“ těší Villase-Boase.

Andros Townsend, nová hvězda Tottenhamu a anglické reprezentace.Foto EPA

Townsend musel na svou příležitost čekat dlouho. V posledních třech letech byl zapůjčen do šesti klubů, převážně v nižších soutěžích. Ovšem to poslední hostování (na jaře v Queens Park Rangers) mělo na Townsenda velký vliv. A to díky zkušenému kouči Harrymu Redknappovi, který nadějného fotbalistu poznal už v době svého působení na White Hart Lane.

„Andros je senzační kluk. Je neúnavný, pořád běhá a napadá soupeře,“ říká Redknapp.

V Townsendovi dřímá velký potenciál. Ale bude to opravdu nový Gareth Bale? „Na srovnání je příliš brzy,“ odvětil Villas-Boas. Nicméně věří, že v letošní sezoně sehraje v týmu Tottenhamu významnou roli.

„Jeho přítomnost pociťuje celá ofenziva. S ním se nám otevírají nové možnosti. Andros je odvážný a nemá strach z konkurence. Je to bojovník,“ chválí ho AVB. „Má všechny předpoklady a schopnosti pro to, aby odváděl dobré výkony a zajistil si místo v týmu,“ dodal.

Pokud si Townsend formu udrží, anebo lépe – ještě poroste, za chvíli si v Tottenhamu na Balea ani nevzpomenout.

VIDEO: Podívejte se na sestřihy toho, co Townsend umí

Andros Townsend, nová hvězda Tottenhamu a anglické reprezentace.
Andros Townsend, nová hvězda Tottenhamu a anglické reprezentace.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud