16. prosince 2013 • 10:49

Moyes se zlobí na rozhodčí: Chraňte Januzaje, chtějí ho pokopat!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepříjemný hattrick porážek odvrátili. Manchester United v nedělním duelu Premier League odvezl důležité tři body z Aston Villy, domácí vyprovodili jasným skóre 3:0. Pranýřovaný kouč David Moyes mohl být spokojený, přesto se mu nelíbila jedna věc. Kritizoval rozhodčí za to, že málo chrání Adnana Januzaje, největší talent klubu.



MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 12. • 14:30
Aston Villa FC
Aston Villa FC
0:3
ONLINE
15. prosince
14:30
Manchester United
Manchester United
Góly

Domácí:

Hosté: 15. Welbeck, 18. Welbeck, 52. Cleverley

Sestavy

Domácí: Guzan – Lowton, Baker, Clark, Luna – El Ahmadi (86. Bacuna), A. Westwood, Sylla (62. Weimann) – Albrighton, Benteke (79. Kozák), Agbonlahor (C).

Hosté: de Gea – Rafael, Jones, Evans, Evra (C) – Valencia, Cleverley, Giggs (69. Fletcher), Januzaj (69. Young) – Welbeck, Rooney (84. Zaha).

Náhradníci

Domácí: Steer, Bacuna, Gardner, Tonev, Weimann, Bowery, Kozák

Hosté: Lindegaard, Ferdinand, Fábio, Büttner, Young, Fletcher, Zaha

Karty

Domácí: Agbonlahor, Lowton, Clark, Baker

Hosté: de Gea, Welbeck

Rozhodčí

Chris Foy – Andy Garratt, Richard West (Mike Clattenburg)

Stadion

Villa Park, Birmingham

Osmnáctiletý Belgičan se srbskou krví je v Anglii mimořádně sledovaný. Probírá se, jakou zemi bude reprezentovat (nakonec prý upřednostní Anglii), s jakou modelkou si užívá či kolik vydělá díky nové smlouvě.

V utkání na Aston Ville (3:0) se trenérovi Moyesovi  nelíbilo, s jakou tvrdostí do Januzaje šili domácí hráči. Dokonce má obavy, že pokud taková taktika na mladíka United bude pokračovat i v dalších zápasech, dojde k nepěknému zranění.


"Děje se to v každém zápase, ani nespočítám, kolik na něj bylo faulů," upozorňuje Moyes. "Proto se zlobím na rozhodčí. Nikdo Adnana nechrání, až se stane něco, co toho kluka bude opravdu bolet," zlobí se.

Z Adnana Januzaje se rychle stala v Manchesteru United velká hvězda Z Adnana Januzaje se rychle stala v Manchesteru United velká hvězdaFoto EPA

K takovým situacím podle něj docházelo právě v duelu na Aston Ville. "Je šílené, kolik toho na něj rozhodčí dovolí. Hráči soupeře pomalu stáli frontu na to, kdo ho nakopne jako další," nelíbilo se Moyesovi.  

"(Mathew) Lowton za faul na něj dostal žlutou. Ale bylo tam mnoho dalších zákroků od jiných hráčů," ohlíží se Moyes za utkáním. "Bohužel se to opakuje. Je úkolem rozhodčích, aby tohle vyřešili. Musíte věřit, že tohle rozeznají," doufá.

Jinak ale na svůj levonohý klenot, který bývá přirovnáván k hrající legendě Ryanu Giggsovi, nedá dopustit. "Adnana tvrdá hra nepoloží. Jednoduše vstane a půjde do dalšího souboje. V tom je jeho obrovská síla," chválí ho nástupce Alexe Fergusona.   

Aston Villa pochopitelně tato nařčení odmítá. "Nepatříme mezi fyzicky hrající týmy. Máme mladé hráče, kteří mají občas přemíru snahy. Ale žádného hráče jsem neposlal, aby Januzaje nakopal," hájí své mužstvo trenér Villans Paul Lambert.

Gabriel Agbonlahor z Aston Villy v souboji s Rafaelem z Manchesteru United
Gabriel Agbonlahor z Aston Villy v souboji s Rafaelem z Manchesteru United

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud