2. ledna 2014 • 17:25

Tři nasimulované pády, nebo chyby sudího? Moyes mluví o skandálu

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Ostuda. Skandál. Nejhorší verdikt rozhodčího, jaký jsem kdy viděl. To prohlásil David Moyes, kouč Manchesteru United, po šokující prohře 1:2 s Tottenhamem. Hlavnímu arbitrovi Howardu Webbovi nemohl přijít na jméno. Obvinil ho, že United zařízl.



MATCH OVERVIEW LEGACY
1. 1. • 18:30
Manchester United
Manchester United
1:2
ONLINE
1. ledna
18:30
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
Góly

Domácí: 67. Welbeck

Hosté: 34. Adebayor, 66. Eriksen

Sestavy

Domácí: de Gea – Smalling (61. Kagawa), Evans, Vidić, Evra – Valencia, Carrick (61. Hernández), Cleverley (84. Young), Januzaj – Welbeck, Rooney.

Hosté: Lloris – Walker, Chiricheş, Dawson, Rose – Lennon, Capoue (65. Bentaleb), Dembélé, Eriksen – Adebayor (70. Chadli), Soldado (75. Kane).

Náhradníci

Domácí: Lindegaard, Ferdinand, Büttner, Young, Fletcher, Kagawa, Hernández

Hosté: Friedel, Naughton, Fryers, Chadli, Bentaleb, Lamela, Kane

Karty

Domácí: Rooney, Januzaj

Hosté: Dembélé

Rozhodčí

Webb – Mullarkey, Cann

Stadion

Old Trafford, Manchester

Moyesovi vadilo, že Howard Webb ignoroval střet Ashleyho Younga s brankářem Tottenhamu Hugem Llorisem. A neodpískal tak v závěru zápasu pokutový kop ve prospěch Manchesteru United.

"Je to skandální. To je asi nejhorší verdikt, jaký jsem kdy viděl," zlobil se Moyes, jehož tým zaznamenal čtvrtou domácí porážku v této sezoně. Což je nejhorší bilance Manchesteru United za posledních 51 let.

"Brankář vyběhl, Ashley Young dostal balon za něj a byl faulovaný. Je to neuvěřitelné rozhodnutí, byla to jasná penalta!" dodal Moyes.

VIDEO: Podívejte se na všechny kontroverzní situace v zápase

Youngovi určitě nepomohla jeho pověst, v Anglii je považovaný za jednoho z největší simulantů. I proto se rozhodčí v jeho případě snadno přikloní k názoru penaltu nenařídit.

Sudího Webba mohl odradit ale i Danny Welbeck, který nasimuloval pád v šestnáctce Tottenhamu už v 59. minutě. A aby toho nebylo málo, v závěru utkání slavný rozhodčí potrestal žlutou kartu za simulování talentovaného Januzaje.

Webb byl přitom v minulosti mockrát nařčen, že je fanouškem Manchesteru United a pomáhá klubu svými chybnými verdikty. Zejména fanoušci soupeřů soptili téměř po každém zápase. Teď ovšem žertují, že United umístili Webba na přestupní listinu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud