1. března 2014 • 16:29

Moyese by v Itálii už třikrát vyhodili, hlásí bývalý kouč Chelsea Vialli

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle bývalého kouče Chelsea Gianlucy Viialliho by trenér fotbalistů Manchesteru United David Moyes byl již dávno odvolán, pokud by trénoval některý z klubů italské ligy. Tlak na odvolání Moyese, který po loňské sezoně vystřídal legendárního Alexe Fergusona, znovu vzrostl poté, co anglický šampion podlehl v úvodním osmifinále Ligy mistrů na hřišti Olympiakosu Pireus 0:2.



Právě případná výhra v Lize mistrů přitom zůstává jedinou nadějí United na úspěch v této sezoně. Bývalý útočník italské reprezentace a Juventusu Vialli pro BBC uvedl, že trenéři v Anglii dostávají mnohem více prostoru než jejich italští kolegové.

"David Moyes by byl v Itálii už třikrát vyhozen, v Premier League cítíte, že dostáváte více času na řešení problémů. Majitelé mají pro vás mnohem více pochopení a co je nejdůležitější, nemyslí si, že vědí víc než trenéři. Nechávají vás pracovat a neodvolají vás po prvních dvou nebo třech prohrách," řekl Vialli.

V této sezoně bylo v anglické lize odvoláno nebo po vzájemné dohodě odešlo osm trenérů. V Itálii za stejný čas svůj post opustilo deset hlavních koučů včetně Massimiliana Allegriho, kterého u fotbalistů AC Milán nahradil Clarence Seedorf.

"V Itálii jsou trenéři posuzováni prostě podle výsledků," dodal Vialli, který vedl Chelsea v letech 1998 až 2000 a získal s londýnským klubem několik trofejí včetně Anglického poháru a již neexistujícího Poháru vítězů pohárů.

Spekulace sílí. Kouč Moyes prý končí v Manchesteru United
Spekulace sílí. Kouč Moyes prý končí v Manchesteru United

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud