Karel Häring
13. března 2014 • 12:42

Rosický bude hrát místo Özila. Nakopne Arsenal jako loni?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak co, využije tuhle příležitost? Tomáš Rosický si může zopakovat loňské jaro, kdy výrazně přispěl k úžasné stíhací jízdě Arsenalu. I nyní jej velmi pravděpodobně čeká větší zápasové vytížení, jelikož Mesut Özil utrpěl v utkání s Bayernem Mnichov svalové zranění a je na několik týdnů mimo hru.



Před týdnem oznámil Arsenal prodloužení smlouvy s Tomášem Rosickým a český záložník nyní dostává velkou šanci potvrdit svůj význam pro severolondýnský klub.

Když po prvním poločase odvety Ligy mistrů na Bayernu (1:1) stáhl Arséne Wenger ze hry Mesuta Özila a nasadil Tomáše Rosického , pro mnohé bylo hlavním důvodem této personální změny neviditelné představení německého reprezentanta. Jenže to mělo ještě jeden důvod. Nejdražší posila v historii klubu utrpěla svalové zranění.

„A vypadá to docela vážně,“ prohlásil po utkání manažer Wenger. Nechtěl bezprostředně po duelu a bez výsledků podrobnějších vyšetření odhadovat délku pauzy, ale připustil, že to nebude jen pár dní. „Minimálně na několik týdnů zůstane mimo hru,“ uvedl po vyřazení z Ligy mistrů.

Tím se otevírá šance pro Tomáše Rosického, který by měl nyní mnohem častěji nastupovat na svém oblíbeném místě pod hrotovým útočníkem. A Arsenal na tom může vydělat, nejen proto, že ostře kritizovaný Özil v posledních týdnech ztratil formu.

Shodou okolností to bylo 13. března 2013, kdy český maestro nastoupil v základu v odvetě osmifinále Champions League na Bayernu. Arsenal i tehdy doháněl dvougólové manko z domácího duelu (1:3) a v Allianz Areně vyhrál 2:0. Rosický od té chvíle zůstal v základní sestavě a z následujících deseti duelů Premier League se osmkrát objevil na trávníku od úvodní minuty. „Gunners“ v těchto střetnutích ani jednou neprohráli, naopak slavili sedmkrát výhru a úžasným finišem přeskočili na čtvrtém místě Tottenham, čímž si zachránili právo na start v Champions League.

A také v této sezoně si udržel Arsenal vysokou úspěšnost v duelech, kdy místo Özila nastoupil Rosický . V období okolo Vánoc jej v základu nahradil dvakrát, „kanonýři“ zvítězili, stejně jako 22. února proti Sunderlandu. Jedinou porážku utrpěli předminulý víkend na půdě Stoke (neodvrátil ji ani Özil, jenž se objevil na poslední půlhodinu).

Návrat bývalého spoluhráče z reprezentace do základu londýnského klubu uvítá i Marek Jankulovski. Expert stanice Prima Cool si při úterním studiu rýpnul do Wengera za to, že nechal Rosického na lavičce. „Upřímně jsem se divil, proč ho ignoroval při tvorbě základní sestavy pro mnichovskou odvetu. Možná toho teď lituje. Myslím, že právě hráč Rosových kvalit a hlavně předností Arsenalu od začátku chyběl,“ prohlásil bývalý obránce AC Milán.

V nedělním derby s Tottenhamem by „Malý Mozart“ neměl chybět.

Tomáš Rosický jako jeden z prvních pogratuloval Lukasi Podolskému ke gólu do sítě Bayernu
Tomáš Rosický jako jeden z prvních pogratuloval Lukasi Podolskému ke gólu do sítě Bayernu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud